Gazete Vatan Logo

‘Yastık altı dövizinizi bozdurun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile OTONOMİ’nin açılışına katıldı. Açılışta dövizle ilgili gelişmeleri eleştirirken “Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız” çağrısı yaptı

‘Yastık altı dövizinizi bozdurun’

Otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dövizle ilgili gelişmeleri değerlendirirken “Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu ne olursa olsun. Sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız” vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Aşkınız var sizin’

“Türkiye’nin başkentine mi giriyorsun, farklı bir yere mi giriyorsun? Bir başkente geldiğini şimdi anlıyorsun. Milletle beraber yaptık. Siz bize güvendiniz, biz de size güvendik inandık, layık olmaya çalıştık. Ve Ankara bunu yakaladı, İstanbul yakaladı. Niye 30 büyükşehir yaptık bundan dolayı. Git Gaziantep’e Samsun’a İzmir’e bunu görürsün her yer gelişiyor. Kayseri, Konya her yer gelişiyor. Demiryolu, karayolu, havayoluyla gelişiyor. Derdiniz aşkınız varsa bunu yaparsınız. Aşkınız var sizin birilerinin de darbe yapmak gibi bir derdi var. İşte onlar darbe için yola çıktı. Benim milletim aşkının derdinin gereğini meydanlara çıkarak gösterdi. Siz dünyaya örneksiniz. Bunu ispat ettiniz. Ben diyorum ki yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan, sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın; Fâtih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.”

Haberin Devamı

‘Yine teğet geçecek’

“Rabbim bu ülkeyi korusun. Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu ne olursa olsun. Sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız. Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak. Bunlar öncede bunu yaptı. 2007’de aynı şeyi yaptılar. Ben yine diyorum teğet geçecek.”

‘Faiz düşürmekten başka çare yok’

“Çanakkale Köprüsü için talipler gelmeye başladı. Olacak. Faiz noktasında da faizi düşürmekten başka çare yok diyorum yine aynı şeyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalım. Amerika, Japonya, Avrupa’da yüksek mi biz neden 14-15-16’larda dolaşıyoruz. Yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Biz, kısık sesleriz...minareleri, Sen, ezansız bırakma Allahım! Ya çağır şurda bal yapanlarını, Ya kovansız bırakma Allahım! Mahyasızdır minareler...göğü de, Kehkeşansız bırakma Allahım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allahım! Bize güç ver...cihad meydanını, Pehlivansız bırakma Allahım! Kahraman bekleyen yığınlarını, Kahramansız bırakma Allah’ım! Bilelim hasma karşı koymasını, Bizi cansız bırakma Allah’ım!”

Haberin Devamı

‘Kara sevdaya dönen metro Ocak’ta açılıyor’

Başbakan Binali Yıldırım açılışta sosyal medyada “Kara sevda gibisin” sözleriyle beklenen Ankara-Keçiören metrosunun önümüzdeki ay açılacağını duyurarak şöyle konuştu: “Ankara’nın toplu ulaşımına destek olmak için Kızılay Çayyolu, Batıkent Sincan metrolarını açtık. Kara sevdaya dönen Keçiören metrosunu da önümüzdeki ay açıyoruz. Ankara’nın güzelliğine güzellikler katacağız. 90’larda Ankara kışın güçlükle nefes alınan bir şehirdi. Bugün yaşanacak bir şehre dönüştü. Ankaralıların yüzde 98’i doğalgaz kullanıyor. Otobüslerin yüzde 80’i doğalgazla çalışıyor. Hâlâ yapmamız gereken işler var.”

Haberin Devamı

2 yıla BaşkentRay

“En büyük kentsel dönüşüm projesi de Mamak’ta gerçekleşiyor. Bölünmüş yol kapasitesini 2’ye katladık. 30 köprü ve viyadük yaptık. Değerli konuklar geçtiğimiz ay Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 78 eserin açılışını yaptık. 29 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın teşviki ile en büyük tren garının açılışını yaparak Ankara’ya kazandırdık. Sivas ve İzmir’e hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’dan sonra ver elini Kırıkkale, Sivas. Ankara Türkiye’nin başkenti değil hızlı trenin de başkenti. 2 sene sonra BaşkentRay da hizmete girmiş olacak.”