Gazete Vatan Logo

YAŞ’ı imzaya sunan da darbeci!

Kara Kuvvetleri Komutanlığına (KKK) ilişkin darbe girişimi iddianamesi tamamlandı.

YAŞ’ı imzaya sunan da darbeci!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında KKK’ndaki olaylara ilişkin aralarında eski Lojistik Başkanı Korgeneral Güvenç ve 6 tuğgeneralin bulunduğu 150 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheliler için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede bir numaralı sanık Tuğgeneral Erhan Caha. 2016 yılı YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunan Kurmay Albay Fehmi Atuk da şüpheli.

Haşhaşi örgütü

İddianamede “15 Temmuz sonrasında da bu haşhaşi örgütünün faaliyetlerinden en çok etkilenen kurumların başında TSK yer almıştı” denilerek şöyle devam ediyor: “Darbe girişimine aktif karışmış personelin yanı sıra darbe girişimine çeşitli saiklerle göz yummuş, kolaylaştırmış personelini de süratle teşhis ederek kurum dışına çıkardı.”

KPSS bağlantısı

İddinamade KPSS soruşturmasına da değiniliyor ve darbeye karışan askerler içinde yer alan 487’sinin eşinin KPSS soruşturması şüphelisi olduğunu söylenerek şu saptama yapılıyor: “487 rütbeli içinden 90’ı ise kurmay subay. Kara Kuvvetleri’nde kurmay subayların, subay genel mevcuda oranının yüzde 5,62. KPSS soruşturmalarında eşi şüpheli durumda bulunan kurmay subaylar tüm şüpheli personele oranı yüzde 19. Bu sonuç hayatın olağan akışına aykırı.”

Haberin Devamı

Dil sınavını hemen geçtiler

İddianademe, yurtdışında görev alacak personele uygulanan dil sınavlarında da şüphe olduğu belirtiliyor: “Yabancı dil, öğrenmesi uzun zaman isteyen bir husustur. Buna rağmen; Arapça gibi çok zor bir dilden bir gün bile kursa gitmeden, hiçbir alt yapısı olmadan ilk girdiği sınavda yüzde 70 üzeri not alarak yurt dışı görevlere seçilen personel mevcuttur.”

Erdoğan’dan öğrenmişler

İfadeleri alınan 150 şüpheliden 17’sinin ise darbe girişiminden haberdar olma şekli aynı. 17’si de beyanlarında “Darbe girişiminden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın facetime bağlantısı ile haberdar oldum’ ifadesini kullandı.