Gazete Vatan Logo

Yargıtay’ın gündemi Balyoz!

Temyiz incelemesi bugün başlıyor

Özden Örnek ile emekli orgeneraller H. İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı “Balyoz Planı” davasının temyiz incelemesini yapacak hakimler için “yüksek güvenlikli oda” hazırlandı. Bin 45 klasörden oluşan dava dosyasının konulduğu özel odanın girişine ve koridorun kapısına şifreli kilit yerleştirildi. 24 saat kamerayla izlenen oda ve koridordaki özel güvenlik sayısı da artırıldı.

120 avukat katılacak

Duruşmalar, 120 sanık avukatının savunmaları tamamlanıncaya kadar adli tatilde de kesintisiz devam edecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz Planı Davası’nda eski hava kuvvetleri komutanı emekli orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski deniz kuvvetleri komutanı emekli oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’a verilen 20’şer yıl hapis cezasının onanmasını istemişti.

Eylül’de karara bağlandı

Balyoz davası, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Eylül 2012’de karara bağladı. Mahkeme, emekli askerler Halil İbrahim Fırtına, Oramiral Özden Örnek ve Çetin Doğan’a 20’şer yıl hapis cezası verdi. Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili Engin Alan, Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı