Gazete Vatan Logo

Yargıda kararname depremi!

MİT ve KCK savcıları ‘Anadolu’ savcısı oldu

TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Başsavcılığı’na getirildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı soruşturan Savcı Sadrettin Sarıkaya ise Anadolu’ya atandı...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2 bin 71 hakim ve savcının görev yerini değiştiren adli ve idari yargı kararnamelerini tamamladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan soruşturmasına imza atan İstanbul savcıları Sadrettin Sarıkaya ve İsmail Tandoğan, İstanbul Anadolu Savcılığı’na atandı.

Kararnameyle Başbakan Erdoğan’ın evinde ve ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcısı İ. Ethem Kuriş, Antalya Başsavcılığı’na atandı. Yerine Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek getirildi.

Silivri’ye yeni başsavcı

İzmir Başsavcısı Durdu Kavak, Manisa Başsavcılığı’na atandı. Yerine ise Antalya Başsavcısı Hüseyin Baş geldi. Hakkari Başsavcısı Mehmet Kaya, Van’a, Sungurlu Başsavcısı Mehmet Bahadır da Hakkari Başsavcılığı’na atandı. Van Başsavcısı Osman Nuri Güler ise Nevşehir’e gitti. Ünye Başsavcısı Lütfi Dursun, Ergenekon davalarının görüldüğü Silivri’ye Başsavcı oldu. Silivri Başsavcısı Necip Doğan ise Sungurlu’ya Başsavcı oldu.

MİT savcısı Anadolu’ya

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu MİT yetkililerini, KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, İstanbul Anadolu Savcılığı’na atandı. Abdullah Öcalan’ın avukatları dahil 50 sanık hakkında KCK davası açan Savcı İsmail Tandoğan da, İstanbul Anadolu Savcılığı’na atandı. 12 Eylül döneminin Mamak Askeri Cezaevi Komutanı emekli Albay Raci Tetik’in de bulunduğu şüphelilerle ilgili işkence soruşturması ile Aselsan mühendislerinin “şüpheli” ölümleriyle ilgili soruşturmaları yürüten Ankara Savcısı Murat Demir, Konya’ya atandı.

Ergenekon hakimi asil!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaparken Ergenekon davası sanıklarının tahliye edilmesini isteyen, geçirdiği bir soruşturma sonucu yer değiştirme kararı ile Bolu’ya hakim atanan Köksal Şengün, Düzce hakimi oldu. Şengün’ün yerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapılan Hasan Hüseyin Özese’nin de asaleten ataması yapıldı. 28 Şubat davasına bakacak olan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal da asaleten atandı. Eski Erzincan Başsavcısı, CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in lojmanını arayan Erzurum Başsavcı Vekili Rasim Karakullukçu Ankara Gölbaşı Başsavcılığı’na atandı.

Haberin Devamı