Gazete Vatan Logo

‘Van depreminde olağanüstüydük!’

CHP’nin Van depremi önergesi reddedildi

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP’nin Van depremine ilişkin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında Meclis soruşturması açılması için verdiği önerge reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin, Van’da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonra 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen diğer depreme kadar bazı binalarda hasar tespiti yaptırılmadığı, halkın deprem bakımından riskli binalara girmemesi yönünde uyarılmadığı, ildeki kamuya açık binalarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmadığı ve bu eylemlerin TCK’ya uyduğu iddiasıyla Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği Meclis soruşturma açılmasına ilişkin önerge reddedildi. Gizli yapılan oylamada, 357 milletvekilinden 67 kabul, 275 ret, 13 çekimser, 1 boş ve 1 geçersiz oy çıktı. Atalay, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Van depreminin yaralarının büyük oranda sarıldığını belirterek, “Hükümet olarak Van depreminde çok olağanüstü bir yönetim ve koordinasyon sergiledik” dedi. “Kolaycı bir hükümet değiliz” ifadesini kullanan Atalay, “Bir yerde eğer hata varsa onu en çok kendimiz görürüz. Van depremi ondan sonra yapılması gerekenler, yapılanlar konusunda Türkiye iyi bir sınav vermiştir. Devletimiz, hükümetimiz bütün kurumlarımız çok iyi bir sınav vermiştir” dedi.

Bu arada CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında BAŞKENTGAZ ile ilgili verdiği gensoru önergesini geri çekti. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dün geri çektikleri gensoru önergesini yeniden vereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı