Gazete Vatan Logo

Üniversiteler ne zaman açılacak? Tatil süresi uzayacak mı, tatil ne zaman sona erecek? YÖK' Başkanı Yekta Saraç açıkladı!

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, eğitim öğretimde verilen aranın 30 Nisan tarihine kadar uzatıldığını duyururken gözler, üniversite tatiliyle ilgili YÖK’ün yapacağı açıklamaya çevrildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Tatil süresi uzayacak mı? Üniversite tatili ne zaman sona erecek? YÖK Başkanı Yekta Saraç açıkladı.

Üniversiteler ne zaman açılacak? Tatil süresi uzayacak mı, tatil ne zaman sona erecek? YÖK' Başkanı Yekta Saraç açıkladı!

Bilim Kurulu Toplatısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüse karşı alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, eğitim öğretimde verilen aranın 30 Nisan tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından üniversitelerin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor. Peki, üniversiteler ne zaman başlayacak? Tatil süresi uzayacak mı? YÖK'ten açıklama geldi. İşte üniversitelerin açılacağı tarihler ile ilgili merak edilenler…

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu." dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu." dedi.

Üniversiteler için tatil süresi 3 hafta olarak belirlenmişti. Mevcut durumda üniversitelerin 6 Nisan’da açılması bekleniyor. Üniversitelerin durumu ise salgının seyri ve Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilecek karar ile açıklanacak.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Yekta Saraç açıklamalarda bulunuyor.

Saraç'ın açıklamaları şöyle:

Uzaktan eğitim ve öğrenme faaliyetlerini devreye soktuk.

Her gün yeni sanal sınıflar devreye sokulmaktadır.

Açıköğretimdeki ders materyallerini dijital platformlarda tüm üniversitelerimize açtık.

COVİD-19 salgını tüm hızıyla sürüyor.

Biz süre daha evde kalmak, tüm yaş grupları için elzemdir.

Üniversiteden istediklerimiz bu çerçevededir.

Üniversitelerimiz aslında sağlam bir zeminde duruyor.

Dünyadaki üniversite sıralamasında ilk 100'deki üniversiteler bile öğrencilerine net bir öneri sunamıyor.

Büyük ölçüde ana kavram belirsizlik.

Avrupa'da Almanya gibi bazı ülkeler bahar dönemini erteliyor, İsveç ve Fransa'da eğitime ara verildiğini görüyoruz. Kore'de ise online eğitim tavsiye ediliyor.

Böyle bir ortamdan toplumun tüm katmanlarının, etkilendiği ortada.

Türk Yüksek Öğretimi birçok ülkede olmayan tecrübeye sabittir.

Bazı hususlarda kararlar aldık.

Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.

Haberin Devamı