Gazete Vatan Logo

Umut Oran da adaylığını geri çekti

CHP 35. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkanlık adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ardından İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.

Umut Oran da adaylığını geri çekti

CHP’li Umut Oran, 35. Olağan Kurultayda genel başkan adayı olmayacağını, “Erteliyorum ama vazgeçmedim” diyerek açıkladı. Parti Meclisi (PM) üyesi de olmayacağın belirten Umut Oran, “Bu kararımla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya düşmek istemiyorum. O sürekli ve her şeye rağmen Genel Başkan olmak için uğraşırken ben de sürekli ve her şeye rağmen “Genel Başkan Adayı” olmak için kendi ilkelerimle çelişmek istemiyorum. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nun “tıpış tıpış hukuksuzlukları unutacaksınız” ve “bana ‘bu bir demokrasi şölenidir’ deme fırsatı vereceksiniz” şeklindeki çağrısını da reddediyorum. “Tıpış tıpış oy vereceksiniz!” diyerek “CHP’lileri, CHP sevgisiyle” vuracağını gösterdi. O günden beri Sayın Kılıçdaroğlu, bütün ömrünü CHP’ye adamış olan herkesi CHP sevgisiyle korkutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, kaybettiği 6 seçime rağmen özeleştiri yapmıyor. Bu yüzden Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapmadığı özeleştiriyi ben yapıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE UMUT ORAN'IN O BASIN AÇIKLAMASI

ERTELİYORUM AMA VAZGEÇMEDİM

– CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday değilim. Bu kararımla Sayın Kılıçdaroğlu’nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum. Ayrıca Kurultay’da Parti Meclisi üyeliği için de aday olmayacağım.

– Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya düşmek istemiyorum. O sürekli ve her şeye rağmen Genel Başkan olmak için uğraşırken ben de sürekli ve her şeye rağmen “Genel Başkan Adayı” olmak için kendi ilkelerimle çelişmek istemiyorum.

– Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nun “tıpış tıpış hukuksuzlukları unutacaksınız” ve “bana ‘bu bir demokrasi şölenidir’ deme fırsatı vereceksiniz” şeklindeki çağrısını da reddediyorum.

– Sade bir CHP üyesi olarak Anadolu’yu yine karış karış dolaşacağım. Nerelerde hata yapıldı, CHP’yi nasıl iktidara taşırız diye yol arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: “Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim!”

Haberin Devamı

– “TIPIŞ TIPIŞ OY VERECEKSİNİZ!” DİYEREK “CHP’LİLERİ, CHP SEVGİSİYLE” VURACAĞINI GÖSTERDİ. O günden beri Sayın Kılıçdaroğlu, bütün ömrünü CHP’ye adamış olan herkesi CHP sevgisiyle korkutuyor.

– Sayın Kılıçdaroğlu, kaybettiği 6 seçime rağmen özeleştiri yapmıyor. Bu yüzden Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN YAPMADIĞI ÖZELEŞTİRİYİ BEN YAPIYORUM:

- Şartlar ne olursa olsun olağanüstü kurultay için gerekli 600 imzayı bulabilmeliydim; bulamadım!

- Şartlar ne olursa olsun yaşanan seçim başarısızlığının hesabını sorabilmeliydim; soramadım.

- Şartlar ne olursa olsun sol kimlikle 6 Ok’un buluşabileceğini, Kuvayı Milliye ruhunun 2015’te de diriltilebileceğini parti yönetimine kanıtlayabilmeliydim, bu olanağı yaratamadım.