Gazete Vatan Logo

TÜİK başkanı neden görevden alındı? Sait Erdal Dinçer kimdir, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'i görevden aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Dinçer'in yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı. Peki, Sait Erdal Dinçer kimdir, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu?

TÜİK başkanı neden görevden alındı? Sait Erdal Dinçer kimdir, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu?

TÜİK'te görev değişimi yapıldı. TÜİK Başkanlığı görevini yürüten Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine BDDK Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı. Peki, TÜİK başkanı neden görevden alındı? Sait Erdal Dinçer kimdir, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu?

TÜİK BAŞKANI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in neden görevden alındığı resmi olarak belirtilmedi ancak TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri kamuoyunda çokça tartışıldı. 18 Ocak'ta da Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ismini açıklamadığı bir kurumda üst düzey bir istifanın gerçekleştiği kulisini yazmıştı, bunun da Sait Erdal Dinçer olduğu iddia edilmişti.

SAİT DİNÇER KİMDİR?

Sayın Dinçer 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümünde ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını almıştır.

Haberin Devamı

Sayın Dinçer 1992 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı görevine 2019 yılından beri Profesör olarak devam etmektedir. Kendisinin uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 26 adet bilimsel makalesi, uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 12 adet kitap ve kitap bölümü ile uluslararası sempozyumda sunularak basılmış 7 adet bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlük görevlerini yürütmüştür. Sayın Dinçer Doktora ve Yüksek Lisans düzeyinde pek çok bilimsel tezin yönetimini gerçekleştirmiştir.

Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer 2 Mart 2021 tarihli ve 31411 sayılı resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanmıştır