Gazete Vatan Logo

TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili…

'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'e yönelik operasyonlar devam ederken, “Tufan Füzesi” tehdidi geldi. “Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız.” açıklaması sonrası Tufan Füzesi için yapılan araştırmalar arttı.

TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili…

 7 Ekim’de Hamas'ın İsrail'in geneline başlattığı roketli saldırılar, Filistin’e yönelik operasyonlara dönüştü. İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e yönelik katliamı sürüyor. Hamas'ın El Kassam Tugayları, "Eğer sivilleri bombalamayı bırakmazsanız, Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız." diyerek İsrail'i bir kez daha tehdit etti. Söz konusu açıklamanın ardından Tufan füzesi araştırmaları hızlandı.

Tufan füzesi nedir, kimin (kime ait)?

İran'ın Tufan Füzesi, bu BGM-71 TOW füzesine benzerlik göstermektedir.  Tufan füzesi zırhlı hedeflere karşı kullanılır. Bu tür güdümlü füzeler, hassas bir şekilde hedeflenen zırhlı araçları veya savunma hatlarını etkisiz hale getirmeyi hedefler. İran yapımı bir güdümlü tanksavar füzesidir.

Tufan füzesini kimler kullanıyor?

Tufan füzesini Irak, İran, Suriye, Yemen gibi ülkeler resmi olarak kullanmaktadır.

Tufan füzesi menzili

Füzenin 3.5 km'den fazla menzili bulunmaktadır ve daha fazla vurucu güce sahip başka birçok varyant da geliştirilmiştir.

Haberin Devamı

İran'ın Tufan Füzesi, bu BGM-71 TOW füzesine benzerlik gösterir ve zırhlı hedeflere karşı kullanılır. Tufan Füzesi gibi güdümlü tanksavar füzeleri, modern savaş alanlarında kritik bir rol oynar ve zırhlı araçlara karşı etkili bir savunma sağlar.

Füzenin 3.5 km'den fazla menzili olduğunu belirttiniz, bu da onun uzun menzilli bir tanksavar füzesi olduğunu gösterir.