Gazete Vatan Logo

TTB başkanı ne dedi? TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı? TTB nedir?

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Söz konusu gelişmenin ardından TTB başkanı ne dedi, TTB nedir? TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

TTB başkanı ne dedi? TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı? TTB nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı. Evinde de arama yapılan Fincancı'nın polis ekipleri tarafından Ankara'ya götürüldüğü belirtildi. Peki, TTB başkanı ne dedi, TTB nedir? TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı?

TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı?

"PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır."

TTB başkanı ne dedi?

Fincancı PKK'nın yayın organlarından birine katılarak TSK ve Mehmetçik'e yönelik görüntüler izlediğini söyleyen Fincancı, "kimyasal kullanılmış" dedi.

Fincancı konuya ilişkin şu cümleleri kullandı:

"Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz."

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik "kimyasal silah" iddiasıyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil" demişti.

Akar, şunları söylemişti:

""Aslında maksatları, niyetleri ortada; Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. TSK’nın başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'çamur at izi kalsın' anlayışından hareketle, ne ahlaki, ne hukuki, ne insani değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde, uygulamalar yapıyoruz. Bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira... Operasyonlarında Mehmetçik, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama, hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz. Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler."

Haberin Devamı

TTB nedir?

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye'deki tabipleri temsil eden bir meslek örgütüdür.