Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri için online hizmetleri kullanmalısınız. EGM üzerinden yapacağınız bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Nerdeyse artık herkesin bir otomobili yada motosikleti bulunmakta ve herkes neredeyse bu araçlarıyla her gün trafikte bulunuyor. Bu kişilerin uyması gereken belli trafik kuralları bulunmaktadır. Bu kurallara uymadıkları takdir de belli yaptırımlar uygulanmaktadır. Trafikte sadece motorlu taşıtı olanların değil yaya ve bisikletle bulunanların da belirli kurallara uyması gerekmektedir. Trafik düzeninin sağlanması için bu kurallara hem yayaların hem de sürücülerin uyması gerekmektedir. Bu kurallara uymadıkları takdir de ise belirli yaptırımlar uygulanacaktır. Buna kısaca trafik cezası diyebiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik kuralına uymamanız sonucunda herhangi bir trafik cezası alıp almadığınızı merak ediyor iseniz trafik cezası sorgulama uygulamasından sorunuzun cevabını alabilirsiniz. Günümüzde birçok alanda internetten faydalanmaktayız. Birçok sorgulama işlemini de internet üzerinden yapabiliyoruz. Bu alan da yani internet alanında bir çok kuruluş hizmet veriyor. Bunlardan bir tanesi Emniyet Genel Müdürlüğü iken diğeri ise Gelir İdaresi Başkanlığıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının trafik cezası sorgulama uygulaması ile araç sahipleri internet üzerinden trafik cezalarının bulunup bulunmadığını öğrenebiliyorlar. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi ayrıca Emniyet Genel Müdürlüklerine giderek de öğrenilebilir. Ancak oraya gidecek vaktiniz yoksa internet üzerinden de aynı işlemi yapabilirsiniz. Sorgulama işlemine başlamak için yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemi için http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx bağlantı adresine tıklayınız. Bu link sizi Eminiyet Genel müdürlüğü ceza sorgulama sayfasına yönlendirecektir. Bu linke tıkladıktan sonra karşınıza gelecek sayfadan trafik cezası sorgulama yazan seçeneğe tıklayınız. Bu işlemden sonra TC kimlik numaranız, isim, soy isim ve doğum yılınız gibi bilgiler sizden istenecektir. İlgili alanlara bu bilgileri doğru yazınız. Son işlem olarak doğrulama butonuna tıklayınız. Bu işlemden sonraki işlem olarak size , tüzel kişi ceza sorgulama ,araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama şeklinde 4 seçenek belirtilecektir. Bu seçenekler arasından sorgulama yapmak istediğiniz alanı seçip sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde yazarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sayfası üzerinden aracınızın trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU bağlantı adresine tıklayınız. Karşınıza gelecek sayfada sizden plakanız istenecektir. Plakanızı doğru bir şekilde yazdıktan sonra plakanızın özel plaka olup olmadığını seçiniz. Daha sonra sizden istenilen TC kimlik numarası yada vergi numarasını yazınız. Daha sonra ise aracınızın tescil tarihini giriniz. Son işlem olarak tamam seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan trafik cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı