Gazete Vatan Logo

Torba yasa ne zaman çıkacak? Meclis ne zaman açılıyor? Torba yasada neler var?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeler yolda! Kamudaki sözleşmeli personelin kadro sorunundan, EYT düzenlemesine, KYK borçlarından, SGK ile ilgili borçlanma ve tescil konularına varana kadar pek çok kesimin beklediği sorunların çözümü için gözler torba yasada olacak. Peki, Torba yasa ne zaman çıkacak? Meclis ne zaman açılıyor? Torba yasada neler var? Torba yasada hangi düzenlemeler yer alıyor? Torba yasa ne zaman Meclis’e gelecek? İşte merak edilen konuların detaylar…

Torba yasa ne zaman çıkacak? Meclis ne zaman açılıyor? Torba yasada neler var?

Milyonları ilgilendiriyor! Bakanlıklar yapılan çalışmaları tek tek açıklıyor! Pek çok kesimi ilgilendiren sorunlar Meclis’e gelecek. Hükümetin üzerinde çalıştığı Torba yasada vatandaşın öncelikli sorunları ele alınacak. Kamudaki sözleşmeli personelin kadro sorunundan, EYT düzenlemesine, KYK borçlarından, SGK ile ilgili borçlanma ve tescil konularına varana kadar pek çok konunun Torba yasada yer alması bekleniyor.

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati NTV’nin KYK borçları ile ilgili sorusuna “Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız.” dedi.

TORBA YASADA NELER VAR?

Kamudaki sözleşmeli personelin kadro sorunundan, EYT düzenlemesine, KYK borçlarından, SGK ile ilgili borçlanma ve tescil konularına varana kadar pek çok konu yer alacak.

- Torba yasada özellikle 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 700 bin sürekli işçinin yer değiştirme,

- Eş durumundan değişiklik, emeklilik gibi sorunları,

Haberin Devamı

- Kadroya geçemeyen ve sayıları 42 bini bulan ve çoğunluğu şofor kadrosundaki personelin kadro konusu,

- Belediye şirketlerindeki taşerondan kadroya geçen personelin sorunlarının yer alması bekleniyor.

TORBA YASADA EYT OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalıştığımız EYT içinde onlar da var. Ya oradan çözeceğiz onu ya da başka bir şey bulacağız" cevabını verdi. EYT konusunda, "Bir torba yasa olur mu" sorusu üzerine Bakan Bilgi, "Torba yasa olması şart değil. Meclis nasıl takdir ederse o. Biz çalışmalarımızı tamamlarız meclis nasıl takdir ederse o şekilde gerçekleşir" açıklamasında bulundu.

MECLİS NE ZAMAN AÇILIYOR?

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile girmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararında, TBMM'nin 1 Temmuz Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurulun 1 Temmuz tarihli 111'inci birleşiminde karar verildiği belirtildi.

Haberin Devamı