Gazete Vatan Logo

Teröriste sızma önlemi

Türk Silahlı Kuvvetleri Mardin’den Şanlıurfa’ya sızmaya çalışan PKKlılara karşı operasyon düzenliyor

Teröriste sızma önlemi

Mardin’in Derik İlçesi’nden dün bir grup PKK’lı teröristin Şanlıurfa’ya sızmaya çalıştığı ihbarı üzerine 300 jandarma komandosu ile 100 korucu eşliğinde kırsal kesimde operasyon başlatıldı. Mardin’in Derik ilçesi kırsalındaki bazı teröristlerin Şanlıurfa’ya sızacağı istihbaratını alan İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti.
4 gün sürecek
Derik ilçesine komşu olan Viranşehir kırsalında 100 köy korucusunun da desteğiyle, 300 jandarma komandosu, teröristlerin geçebileceği noktalar ile patika yollarda arama tarama çalışması başlattı. 4 gün süreceği açıklanan operasyona katılan timler, bombalı tuzaklara karşı köprü ve menfezlerde arama yapıp, bölgedeki evleri de kontrol etti.
1.259
Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar kapsamında Varto, Nusaybin, Dargeçit, Silvan, Silopi, Cizre, Sur, Derik ve İdil’de yaklaşık 1.259 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon bölgelerinde kapatılan çukur ve kaldırılan barikat sayısı 2.300’ü aştı, 3 binden fazla patlayıcı imha edildi.
Her taşın altına bakılıyor
Operasyonların 18’inci gününde ilçede 2.650 ev teröristlerden tamamen arındırılırken, olay yeri inceleme ekipleri de bu bölgelerde detektörlerle patlayıcı arıyor. Sobaların içini bile didik didik arayan güvenlik güçleri, her taşın altına bakıyor.

Haberin Devamı