Gazete Vatan Logo

‘Terör’den cezaevine!

’Gezi Parkı’ olaylarında 31 kişi daha tutuklandı

Ankara’da çıkan olayların ardından evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınanlardan 22, İstanbul’da ise 9 kişi daha tutuklandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan dün 25 kişi sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliyesi’ne getirilen 25 kişi, adliye girişlerinde slogan attı. Ankara Adliyesi’ne getirilen 25 kişiden 23’ü ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir’dekiler serbest

İstanbul’da ise 21 ilçedeki çok sayıda adreste gerçekleştirilen operasyonlarda, ESP ve MLKP üyesi olduğu öne sürülen 67 kişi gözaltına alınmış, 33 kişi perşembe günü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmiş, 18 kişinin “terör örgütü üyeliği” ve “kamu malına zarar vermek” gibi suçlardan tutuklanmasına karar verilmişti. Dün de adliyeye sevk edilen 17 kişiden 9’u tutuklandı. İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda kurulan çadırların kaldırılması sırasında polise direnince gözaltına alınan 25 kişiden de 23’ü savcılıktan serbest bırakıldı. 2’si mahkemeden serbest kaldı.

Camdan sohbet

Duruşmanın devam ettiği sırada adliye dışında toplanan bir grup ise slogan atarak içerideki arkadaşlarına destek verdi. Grup, tutuklanan şahısların cezaevine gönderilmesinin ardından adliyeden ayrıldı. Cezaevine gönderilmeye bekleyen şahıslar bir süre duruşma salonunun camından dışarıyı izleyereK, yakınlarıyla konuşmaya çalıştı.

Haberin Devamı