Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçları sorgulama ekranı

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi olan TEOG Sınavı'nın sonuçları 3 Ocak 2017 tarihinde E-okul sisteminden açıklandı! TEOG sınavı ve sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde!

TEOG sınav sonuçları sorgulama ekranı

Seviye Belirleme Sınavı olan SBS'nin uygulanması durdurulduğundan beri bunun yerine Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yapılmaktadır. Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi olan TEOG Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından temel eğitimini tamamlayacak yaşa ve sınıfa gelen öğrencilere uygulanan, orta eğitime geçme olanağı sağlayan bir sınavdır. Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi olan TEOG Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene düzenlenmekte olan bir sınavdır. Merkezi ortak sınavlardır. Bu sınavlar belli oturumlar halinde düzenlenmektedir. 8. sınıf öğrencileri için düzenlenmektedir. Öğrencilerin girdiği 12 merkezi ortak sınavdır. Öğrencilere TEOG sınavı kapsamında 8. sınıfa kadar aldıkları derslerin tüm konularından karışık olarak orantılı sorular sorulmaktadır.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG SINAVININ SİSTEMİ NASILDIR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi olan TEOG Sınavı oturumlar halinde düzenlenmektedir. 12 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Hangi dersten kaç sınav olacağı konusu değişken bir durumdur. Şöyle ki; sene başında belirlenen müfredata ve yıllık ders planına göre dersin bir dönemde 3 sınavı varsa, bunlardan 2'si öğrencilere ortak yapılmaktadır. Ama eğer o dersten, o dönemin müfredatında 2 sınavı varsa bunlardan bir tanesi ortak yapılmaktadır.

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) SINAVI'NIN AMACI NEDİR?

Bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, eğitimin kalitelileştirilmesi, sistematik ve adil hale getirilmesi maksadı ise uygulamaya koyulmuştur. Tek seferde olan bir sınavın tüm öğrencilerin o günkü performansını adil şekilde yansıtmayacağına dair seslerin yükselmesi, bir sürece yayılan 12 merkezi ortak sınavın yapılması durumunu ülke gündemine getirmiştir. Bu duruma göre her eğitim ve öğretim senesinde, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında da olduğu gibi, 12 merkezi ortak sınav yapılır. Bu sınavlar, senenin güz ve bahar (1. ve 2. dönemlerinde) dönemlerinde yapılır. İlk dönem toplam 6, ikinci dönem toplam 6 sınav olmak üzere tekrarlanır. Öğrenci bu ortak sınavların tümüne girdikten sonra toplam bir ortalamaya sahip olur.

TEOG İÇİN YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANMAKTADIR?

Öğrencinin girdiği 12 merkezi ortak sınavın ardından, merkezi yazılı sınavlar (MYS) ile Yıl sonu Başarı Puanı'nın (YBS) ortalaması alınır ve öğrencinin yerleştirme puanı ortaya çıkar. Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıflarda derslerinde aldığı puanlar, derslerin haftalık ders saatine çarpılmasıyla elde edilen sonucun öğrencinin toplam haftalık ders saatine bölümünden elde edilen sonuca Yerleştirme Esas Puanı adı verilir. Yerleştirme Esas Puanı 100 üzerinden hesaplanan bir puandır. Bazen yerleştirme esas puanının öğrenciler arasında eşit çıktığı zamanlar oluyor. Yerleştirme Esas Puanları'nın eşit olması durumunda iki öğrencinin tercih sıralamasındaki önceliklerine bakılmaktadır. Yine uygun bir sonuca varılmadıysa, yıl sonu başarı puanları 6. 7. ve 8. sınıf için karşılaştırılır. En son ise özürlü/özürsüz devam sayısı kontrol edilir.

Son olarak; Ağırlıklandırılmış Ortak Sınavı vardır. Bu, öğrencinin sınavlardan aldığı puanları, katsayıları ile çarpması ile elde ettiği sonucun, çarpımlarından elde edilen değerin, ağırlık kat sayılarının toplamına bölünmesinden elde edilen sonuçtur.

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) 2016 SENESİNDE NE ZAMAN OLDU?

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) sınavı 2016-2017 öğretim yılında gerçekleştirilecek olan sınav tarihleri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada yer alan tarihlere ilişkin resmi metin şu şekilde;

8. sınıf birinci dönem sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapıldı. Mazeret sınavı tarihleri ise 17-18 Aralık 2016'ydı. Bu sınavların sonuçlarının açıklanma tarihleri ise Ocak 2017'dir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı ortak sınavlarının tarihleri ise şöyle; 26-27 Nisan 2017 tarihleri arasında sınav gerçekleşecektir. Bu sınava elzem bir sebep belirterek mazeret sınavına girecek olan öğrenciler için belirlenen mazeret sınavı tarihleri ise 20-21 Mayıs 2017'dir. Tüm bu ikinci dönem sınavlarının sonuçları ise Haziran 2017'de açıklanacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2016 senesinin son TEOG sınavı gerçekleşmişti. Ve hemen ardından binlerce heyecanlı öğrenci ve öğrenci yakınları, sınavın sonucunu almak üzere Mili Eğitim Bakanlığı'na dikkat kesilmişti. TEOG sınav sonuçları sonunda açıklandı! 3 Ocak tarihinde açıklanan sınav, e-okul sitesinden duyuruldu. Sınavda birinci olan adaylar: Göksu Darcan, Derya Güven ve Simanur Beyaz.

Haberin Devamı