Gazete Vatan Logo

Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması! 'Çok yüksek' dedi ve kötü haberi verdi

Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması. İstanbul'da koronavirüs vaka sayılarında patlama yaşanıyor. Kritik toplantı sonrası Bakan Koca flaş gelişmeyi duyurdu. Sağlık Bakanı Koca, "İl sağlık yöneticilerimiz ve başhekimlerimizle bir araya gelerek vaka sayımızın en yüksek olduğu İstanbul’un sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdik." ifadelerini kullandı. Bakan Koca açıklamalarında, "Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor." sözlerine yer verdi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı. Son 24 saatte 67.857 kişinin testi pozitif çıktı, 167 kişi hayatını kaybetti

Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması! 'Çok yüksek' dedi ve kötü haberi verdi

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: İl sağlık yöneticilerimiz ve başhekimlerimizle bir araya gelerek vaka sayımızın en yüksek olduğu İstanbul’un sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdik. Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor. Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek. Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aşı, maske ve mesafe en önemli gücümüz. Maskeyi kalabalık ortamlarda aklımızdan da yüzümüzden de çıkarmayalım.

 

GÜNÜN TABLOSU BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 14 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 67 bin 857 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 167 oldu. Bir günde toplam 392 bin 438 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 56 bin 256 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83,93 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,20 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 138 milyon 826 bin 560’a yükseldi.

Haberin Devamı

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 60,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA'DAN YERLİ AŞI MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bilindiği gibi, Turkovac’ın primer aşılama Faz 3 sonuçları bilim insanları tarafından açıklandı. Bu sonuçlar, Turkovac’ın, karşılaştırıldığı inaktif aşıdan daha etkili olduğunu göstermiştir. Turkovac’ı bekleyenler, yerli aşıya güvenleri artmış olarak aşılarını yaptırabilirler” dedi.

Haberin Devamı