Gazete Vatan Logo

Tatlıses davasında karar!

36 yıl 6 ay hapis cezası ile...

İbrahim Tatlıses’in 2 yıl önce bir program çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonuncu açılan dava dün karara bağlandı. Mahkeme sanıklara ceza yağdırdı

İki yıl önce Maslak’ta katıldığı bir programdan çıkarken asistanıyla birlikte silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses başından yaralandı. Saldırının ardından İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 12 sanık yargılandı. Mahkeme dün yaptığı son duruşmada sanıkların son sözlerini alarak davayı karara bağladı. 7’si tutuklu 9 sanığın katıldığı duruşmada bir numaralı sanık Abdullah Uçmak, “Birileri bu suçu işleyerek benim üzerime yıktı. İşlemediğim bir suçtan dolayı cezaevindeyim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme Uçmak’ı ‘silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ suçundan 5 yıl, mağdur Ahmet Taşçı’yı tehdit etmek suçundan 2 yıl 6 ay, müşteki Buket Çakıcı’yı kasıtla nitelikli yaralama suçundan 4 yıl, müşteki İbrahim Tatlıses’i nitelikli kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse ardından indirim yaparak 18 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan ise 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Uçmak toplamda 36 yıl 6 ay hapis ile 40 bin TL para cezası aldı.

Tetikçiye 30 yıl

Mahkeme sanıklar Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney ve Nazife Erdemir’ ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçlarından beraat etti. Sanıkların silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 2’şer yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, saldıra silahı çektiği belirtilen sanık Ersin Altun’a, 30 yıl 1 ay ceza verdi. Saldırganların bulunduğu aracı kullandığı belirtilen Yunus Ayık da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı