Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili son durum...

Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun ne olacağı merakla bekleniyor. Kamu Personel Rejimi'nin son aşamada olduğu duyuruldu. Bu süreçte taşeron işçilerin akıbeti de belli olacak. Peki taşeron işçiler ne zaman kadrolu olacak?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili son durum...

Yaklaşık 720 milyon taşeron işçinin kadroya alınacağı kararı Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilerek süreç hızlandırılacak. Taşeron işçilerinin kadroya kesin olarak hangi tarihte alınacağı henüz belli olmasa da süreçle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. İşte taşerona kadro konusunda son gelişmeler...

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Müezzinoğlu Kamu personeli rejimi ile kamudaki imtiyazlı uygulamaların kalkacağını duyurdu. Kamu Personel Rejimi'nde yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.

TAŞERON İŞÇİLER GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇECEK

Tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği duyuruldu. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.

Haberin Devamı