Gazete Vatan Logo

Taksim saldırısını kim yaptı? Taksim’e bombayı bırakan kadın nasıl yakalandı? İstiklal saldırısını kim üstlendi?

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası saldırganın yakalanması için Emniyet güçleri operasyon başlatmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırganın gözaltına alındığını belirtti. Patlama sonrası önce şüpheli kadının kaçış anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Daha sonra terör saldırısına gerçekleştiren kadın teröristin yakalanma anı polis kamerasına yansıdı. Peki, İstiklal saldırısını kim üstlendi? Taksim saldırısını kim yaptı? Taksim’e bombayı bırakan kadın nasıl yakalandı? İstiklal bombacısı kim? İşte detaylar…

Taksim saldırısını kim yaptı? Taksim’e bombayı bırakan kadın nasıl yakalandı? İstiklal saldırısını kim üstlendi?

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 16:20'de patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralıların olduğu saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmış, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de operasyon başlatmıştı. İstiklal Caddesi’deki terör saldırısının ardından İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin bir kadın olduğu ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu teröristin yakalandığını duyurdu.

Bakan Soylu, olayı yapan, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını açıklarken, "Hiç merak etmesinler karşılığını daha ağır vereceğiz" dedi.

TAKSİM SALDIRISINI KİM YAPTI?

Patlama sonrası şüpheli kadının kaçış anı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Bombayı kadın teröristin bıraktığı belirlendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13'te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi kadının caddede hızlı uzaklaşırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti'nden Taksim saldırganına ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırgan Suriye uyruklu Ahlam Albashır. Bombacı sorguda PKK/PYD bağlantısını itiraf etti." denildi. Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece'de bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır adlı kadın yakalandı. Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

TAKSİM’E BOMBAYI BIRAKAN KADIN NASIL YAKALANDI?

Haberin Devamı

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından polis gece boyunca operasyonlarını sürdürdü.

Operasyonlarda gözaltına alınanlardan 8'i sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde terör saldırısına gerçekleştiren kadın teröristin yakalanma anı polis kamerasına yansıdı.

İSTİKLAL SALDIRISINI KİM ÜSTLENDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının faili olarak terör örgütü PKK/PYD'yi işaret etmişti. Bakan Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi.