Gazete Vatan Logo

Susurluk Kazası nasıl oldu, Susuzluk Kazası’nda ölenler kimler? 3 Kasım 1996 Susurluk Kazası!

26 yıl önce bugün yaşanan bir trafik kazası, Türkiye'nin yakın tarihinde bir dönüm noktası oldu. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 1996 yılında dört kişiyi taşıyan bir Mercedes otomobil, benzin istasyonundan çıkmakta olan bir kamyona çarptı. Otomobildeki üç kişi yaşamını yitirirken, bir kişi de sağ kurtuldu. Bu kaza tarihe Susurluk Kazası olarak geçti. Peki, Susurluk Kazası nasıl oldu, Susuzluk Kazası’nda ölenler kimler? İşte 3 Kasım 1996 Susurluk Kazası hakkında merak edilenler…

Susurluk Kazası nasıl oldu, Susuzluk Kazası’nda ölenler kimler? 3 Kasım 1996 Susurluk Kazası!

3 Kasım 1996 yılında Susurluk’ta meydana gelen ve 3 kişinin ölmesiyle sonuçlanan trafik kazası hafızalara Susurluk kazası olarak kazındı.  Bir milletvekili, bir emniyet müdürü ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Abdullah Çatlı'nın hayatını kaybettiği kazanın üzerinden 26 yıl geçti. Peki, Susurluk Kazası nasıl oldu, Susuzluk Kazası’nda ölenler kimler?  

Susurluk Kazası nasıl oldu, Susuzluk Kazası’nda ölenler kimler?  

Susurluk'ta seyir halindeki bir otomobil, 3 Kasım 1996'da benzin istasyonundan çıkmakta olan bir kamyonun altında kaldı. Kamyonu süren Hasan Gökçe, kazada hatalı bulunurken Gökçe için yargılanma da başladı.

Aracın içinde bulunan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ, Gonca Us ve Mehmet Özbay olay yerinde hayatını kaybetti. Dönemin Doğru Yol Partisi Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ise yaralı kurtuldu.

Olayın hemen ardından Mehmet Özbay kimliğini taşıyan kişinin birçok suçtan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan Abdullah Çatlı olduğu anlaşıldı. Böylece bu olayı, basit bir trafik kazası olmaktan çıkaran bir süreç başladı.

Haberin Devamı

Çatlı, 1 Şubat 1979'daki Abdi İpekçi Suikastı, Papa İkinci Jean Paul Suikastı'nın faili Mehmet Ali Ağca'nın Maltepe Cezaevi'nden kaçırılması, 11 Temmuz 1978'de Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi ve tarihe "Bahçelievler Katliamı" olarak geçen Ekim 1978'de Türkiye İşçi Partisi'nden yedi öğrencinin öldürülmesi gibi olaylarla ilgili olarak aranıyordu.

Kazayla birlikte "mafya-siyaset-devlet" üçgeni Türkiye’nin gündemine geldi.