Gazete Vatan Logo

Survivor İlhan Mansız kimdir?

Survivor, kuşkusuz milyonları ekrana kilitleyen ve reyting oranı en yüksek olan yarışmalardan bir tanesi. Survivor’un bu sene öne çıkan önemli isimlerinden biri de İlhan Mansız. Özellikle hırsı ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Mansız, birçok kez eleme potasına girse de yarışmadaki istikrarını hep korumuştur.

Survivor İlhan Mansız kimdir?

Peki, bu hırslı ve dikkatli büyük oranda üzerinde toplayan yarışmacı kimdir? Şimdi gelin birlikte İlhan Mansız’ı daha da yakından tanımadan önce Survivor’un bu seneki yarışmacı kadrosuna bir göz atalım.

Survivor İlhan Mansız Kimdir? Tıkla Öğren!

Survivor 2017 “Ünlüler” Kadrosu

Erkekler: İlhan Mansız, Serhat Akın, Tarık Mengüç, Çılgın Sedat, Furkan Kızılay ve dem Kılıççı

Kadınlar: Şahika Ercümen, Berna Öztürk, Sema Apak, Pınar Saka, Seda Demir, Sabriye Şengül.

Survivor 2017 “Gönüllüler” Kadrosu

Eser West, Ogeday Girişken, Burçak Tuncer, Volkan Çetinkaya, Gökhan Gözükan, Elif Şadaoğlu, Fulya Şahin, Deniz Gültekin, Tuğçe Melis Demir, Berna Keklikler ve Erdi Ünver.

(Acun Ilıcalı ve TV8 ekibinin seçtiği gönüllüler takımı ise yarışmaya katılmak için başvuran 300 binin üzerindeki kişi arasından oluşturulmuştur.)

İlhan Mansız Kimdir?

10 Ağustos 1975’de Almanya’da doğan Mansız, aslen Eskişehirli bir ailenin çocuğudur. 13 yaşında futbol ile tanışan Mansız, doğduğu ülke olan Almanya’nın Augsburg futbol takımı ile “Almanya Gençler Şampiyonu” olmuştur. Bu başarı ile dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Mansız, 1994 yılında ise FC Köln takımına transfer olarak futbol kariyerinde önemli bir adım atmıştır.

Haberin Devamı

Takvimler 1998 yılını gösterdiğinde ise Samsunspor’a transfer olan Mansız, bu takımda 3 sezon oynayarak Beşiktaş’a transfer olmuş ve 2001-2002 yıllarında ise büyük performans sergilemiş attığı goller ile de “Gol Kralı” lakabı ile anılmaya başlanmıştır.

2002 Dünya Kupası’nda Türkiye’yi 3.lüğe taşıyan isimlerden biri olan Mansız, bu büyük spor organizasyonundan sonra yaşadığı sakatlıklar ile birkaç sezon takımının kadrosunda yer bulamamış, zamanla iyileşerek tekrar takımda oynamaya devam etmiştir.

Japonya’nın önemli takımlarından biri olan Vissel Kobe’ye 2004’de transfer olan Mansız, uyumsuzluk ve sakatlık durumları sebebi ile Alman takımı Hertha Berlin ile anlaşıp kariyerine devam etmiş oradan da 2005-2006 dönemi için Ankaragücü ile anlaşma imzalamıştır.

2006 yılında Almanya’da bir trafik kazası geçiren Mansız futbolu bırakacağını söyleyerek 2009 yılında bu kararını sonuca bağlamıştır.

Haberin Devamı

İlhan Mansız’ın Survivor Felsefesi

Ünlüler takımının sevilen ve başarılı isimlerinden olan Mansız, yer yer kameralara yansıyan hareketleri ve sözleri ile yer yer de takım arkadaşlarının düşünce ve yorumlarına göre “Adalet yönü güçlü” bir yarışmacıdır. Öyle ki, İlhan Mansız için Survivor’un “Adalet Terazisi” olduğu bile söylenmektedir.

Televizyon Kariyeri Olan Mansız

Spor kariyeri kadar televizyonculuk alanında da başarılı bir kariyer yürütmüş olan Mansız, yarışma programları ve çeşitli dizilerde de zaman zaman oynamıştır.

Özellikle 2007 yılında Doktorlar adlı televizyon dizisinde yer alan Mansız, futboldaki yeteneğini oyunculukta da göstererek yine kendinden çokça bahsettirmiştir.

Buzda Dans adlı yarışma programında da başarılı performanslar sergileyen Mansız bu yarışmada 1. Olarak yine hırsını herkese göstermiştir.

Para Taksi adlı bilgi yarışmasında da görev alan Mansız, en son 2008 yılında 2008’de yayına giren Dalgakıran adlı dizide aşk üçgeninin ortasında kalan genç bir balıkçıyı canlandırmıştır.

Haberin Devamı