Gazete Vatan Logo

Survivor İlhan Mansız kimdir?

Türkiye de severek izlenen her döneminde yarışmacıları ile gönüllere taht kurmuş yarışma programı survivor kısa süre önce ekranlardaki yerine tekrardan kavuştu. Ünlüler ve gönüllüler isimli iki gruptan oluşan yarışmacılarıyla birlikte survivor izleyicilere nefes kesen yarışmalar sunmaya devam etmekte. Survivor yarışmacılarından olan İlhan Mansız'ı gelin yakından tanıyalım.

Survivor İlhan Mansız kimdir?

Batı Almanya'da 10 Ağustos 1975'de dünyaya gelen İlhan Mansız aslen Kırım Tatarıdır. Profesyonel futbol kariyerine FC Köln takımında başlayan İlhan Mansız MKE Ankaragücü takımında futbol kariyerini noktalandırmıştır. 2001-2004 sezonunda Beşiktaş takımında göstermiş olduğu performans neticesinde taraftarların gönlünde taht kuran İlhan Mansız 2002 Dünya Kupasında Türk Milli Takımının göstermiş olduğu 3.lük başarısında önemli bir paya sahiptir.

Survivor İlhan Mansız Kimdir? Tıkla Öğren!


Türk Milli Takımı ile birlikte göstermiş olduğu bu başarının yanında İlhan Mansız Türkiye - Senegal maçında atmış olduğu altın gol ile Dünya Kupası tarihinin son altın golünü atan oyuncu olarak tarihine geçmiştir. 2007 yılında Doktorlar dizisinde canlandırdığı Ömer karakteri ile oyunculuk kariyerine başlangıç yapan İlhan Mansız Show Tv'deki Buzda Dans isimli buz pateni yarışması ile ekranlarda kalmayı başaran İlhan Mansız ATV'de yayınlanan Para Taksi isimli bilgi yarışması ile televizyon kariyerine devam etmiştir.

Son olarak ise Survivor isimli yarışmada ünlüler takımında yer alarak bulunduğu takıma katkıda bulunup yarışmayı birinci tamamlama hedefindedir. Almanca, İngilizce, İtalyanca bilen İlhan Mansız 2003 yılında Nina Ritter ile evlendi 2004 yılında çift boşanma kararı aldılar. İlhan Mansız'ın tek çocuğu olan Aimee Mansız 2004 yılında dünyaya geldi.

Haberin Devamı