Gazete Vatan Logo

Sürpriz isim İmralı’ya 3. heyet!

Nihai metni almaya gidecek BDP heyeti belli oldu

‘Müzakere sürecini’ başlatacak olan yol haritasını almak için BDP’lilerin İmralı’ya gitmesi bekleniyor. Öcalan’ın 3 aşamadan oluşan yol haritası taslağına ilişkin BDP, Avrupa (Kongra-Gel) ve Kandil’in (KCK) yanıtları İmralı’ya ulaştırıldı.

BDP ve Kandil’in 3’er, Avrupa’nın ise 7 sayfadan oluşan yanıtlarını değerlendiren Öcalan, yol haritasına, MİT yetkilileri ile de görüşerek son şeklini verecek. Nihai metni almaya gidecek BDP heyeti de belli oldu. Heyetin, önceki heyette de yer alan Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan oluşması bekleniyor. Yol haritasının Perşembe günü Diyarbakır’da yapılacak mitingte okunacağı belirtilirken heyetin ada dönüşü Öcalan’ın kısa bir mesajını açıklayabileceği de ifade ediliyor. Her üç mektupta sürece destek verildiği ifade edilirken, bir takım önerilerin de dile getirildiği ifade edildi.

Çekilme takvimi

Öcalan’ın “Demokratik Kurtuluş için Demokratik Eylem Planı” adını verdiği yol haritasında kritik konuyu PKK’nın sınır dışına çekilme takvimi oluşturuyor. Sürecin başında sınır dışına çekilmeye soğuk yaklaşan Kandil, 2. BDP heyeti aracılığıyla Öcalan’a gönderdiği öneriler metninde “ateşkesin çift taraflı olması, sınır dışına çekilmenin bu koşullarda bile 2 yılda olabileceği ve Anayasal güvenceler verilmeden silah bırakılamayacağı” görüşlerini ileri sürmüştü. Öcalan ise heyete “Kandil’in kaygılarını aşması gerektiğini” söylemiş ve yol haritası taslağına bazı ekler yapmıştı.

Kandil’in Öcalan’a ulaşan 3 sayfalık yanıtında ise kaygıların tekrarlandığı ancak Öcalan’ın açıklayacağı yol haritasına uyulacağının vurgulandığı belirtiliyor.

Haberin Devamı