Gazete Vatan Logo

Suriye ve Irak için çözüm diplomasisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'ye geldi. Erdoğan, Barzani'yle 1 saat Mabeyn Köşkü'nde görüştü

Suriye ve Irak için çözüm diplomasisi

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani dün Türkiye’ye geldi. Beraberindeki heyetle, Fransa’dan özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Barzani’yi, Devlet Konukevinde Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Barzani’nin gelişi dolayısıyla Devlet Konukevi’nin önüne Türk bayrağı ile Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bayrakları asıldı. Barzani, daha sonra Mabeyn Köşkü’ne geçti.

Erdoğan kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi saat 17.00’de Mabeyn Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen ve 1 saat süren görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak görüşmede, ağırlıklı olarak Musul’a yönelik DEAŞ operasyonu, terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığı ve Suriye’deki son gelişmeler ile Kerkük petrollerinin ele alındığı iddia edildi.

Kürt bayrağı asıldı

Barzani’nin gelişi dolayısıyla Devlet Konukevi’nin önüne Türk bayrağı ile Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrakları asıldı.

Haberin Devamı