Gazete Vatan Logo

Sur’dan yine yürek yakan haber: 5 şehit

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalar dün de yoğun şekilde sürdü. Biri teğmen, beş asker PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte şehit düştü

Sur’dan yine yürek yakan haber: 5 şehit

Türkiye dün Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur ilçesinden peş peşe gelen şehit haberleriyle sarsıldı. PKK terör örgütüyle devam eden çatışmalarda biri teğmen beş asker şehit oldu, yedi güvenlik görevlisi yaralandı.

Kanas’la vurdular

Sabah erken saatlerde Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğun şekilde çatışmalar oldu. Çatışmalar sırasında 25 yaşındaki teğmen Recep Erdoğan ve bir askerin teröristler tarafından keskin nişancı Kanas silahlarıyla açılan ateşte şehit oldukları belirtilmişti. Çatışmalarda 4 asker ve 3 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı. Diyarbakır Asker hastanesi’ne kaldırılan yaralı 4 askerden durumu ağır olan 1 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Tim komutanıydı

Jandarma Özel Harekat Tim Komutanı Teğmen Recep Erdoğan’ın şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhane’de yakınlarını yasa boğdu. Vali Yücel Yavuz’dan acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesinin, Malatya’da öğretmenlik yapan kızının yanında bulunduğu, Erdoğan’ın bekar ve 5 kardeşi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘Sıra kimde’ diye sordu

Diyarbakır Sur’de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbekçi’nin sosyal paylaşım sitesinde 28 Ocak tarihinde “Önce komutanım Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, sonra silah arkadaşım Osman Ateş Uzman ve Özgür Erdoğan Astsubay şehit oldu. Soruyorum şimdi kendime sıra kime ağlayacağım diye...” yazdığı ortaya çıktı. Şerbetçi’nin Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yaptığı ancak geçici görevle operasyon bölgesine gönderildiği belirtildi.

İki şehit Yozgatlı

Şehitlerden ikisinin ise Yozgatlı olduğu ortaya çıktı. Acı haber Yozgat’ın Aydıncık ilçesi ve Sorgun ilçesine Bağlı Aşağıcumafakılı köyündeki baba ocağına ulaştı. 26 yaşındaki Aydıncıklı Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek, Satı ve Şahin Şimşek ailesinin 4 kız, 4 erkek olmak üzere 8 çocuklarından birisiydi.

Düğün yapacaktı

Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile en son iki gün önce görüştüğünü belirterek, “Silopi’deyim oradan Sur’a geldik, operasyonlara devam ediyoruz. Sabah da şehit haberini aldık. Daha 5-6 aydır görev yapıyordu. Biz 8 kardeşiz, 8’imiz de tekrar gitmeye hazırız. Vatan sağolsun, millet sağolsun yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar cepheye savaşmaya gitmeye hazırız.” dedi. Amcası Seyfettin Şimşek, dönünce düğün hazırlıklarına başlayacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Diğer şehit Astsubay Nusret Atmaca (36) evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Atmaca’nın sosyal paylaşım sitesindeki ‘Silopi temiz, bizlerden dualarını esirgemeyen Türk İslam aleminin her ferdine Selam olsun’, ‘Silopi biter Cizre’ye devam’, ‘Cizre ve Silopi’den sonra Sur’a devam’ yazıları paylaştığı görüldü.

2 aylık kızı var

Şehit Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Sercan Bulak’ın da Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İki oğlundan büyüğünü şehit veren Fadime ve Yaşar Bulak çifti acı haberle gözyaşlarını tutamadı.

Eşi Meryem ile bir yıl önce evlenen şehit Uzman Çavuş Sercan Bulak’ın Miray adında 2 aylık bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Şehit annesine ev

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde geçen yıl PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir’in ailesi için Palandöken Belediyesi tarafından satın alınan dairenin tapusu ve anahtarı teslim edildi. Şehit Aydemir’in annesi Fehime Aydemir bayrakla fotoğrafı çekilirken “Biz bir bayrağın altında yaşamışız. Dedem, ninem, annem. Benim oğlumun kanı bu bayraktadır. Allah zalimlere fırsat vermesin, kökünü kazısın” dedi.