Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İle Sigorta Takibi Nasıl Yapılır?

SGK tarafından sunulan online hizmetler arasında en çok SSK sorgulama yapılmaktadır. SSK sorgulama ile öğrenilmek istenen bilgiler SSK hizmet dökümü alınarak öğrenilebilir.

SSK Sorgulama İle Sigorta Takibi Nasıl Yapılır?

Özel sektörde sigortalı olarak çalışan bir işçi, sigortası için sürekli endişe duymaktadır. Sigortasının düzenli ödenip ödenmediği ya da eksik yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar bu konuda online hizmetlerden yararlanabilir. İnternet üzerinden SGK tarafından resmi olarak sunulmuş olan SSK sorgulama hizmetleri sayesinde tüm çalışanlar sigorta için öğrenmek istedikleri bilgilere ulaşabilmektedir. SSK sorgulama hizmetleri kapsamında yapılacak olan işlemler sayesinde vatandaşların sigorta konusundaki merak ettiği bilgiler öğrenilecek ve ay içerisinde ne kadar primin yatırıldığı, primlerin eksik yatırılıp yatırılmadığını görülebilecektir.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK sorgulama işlemlerinin yapılması için e devlet kapısına giriş yapılmalıdır. TC kimlik numarası ve e devlet kapısı şifresi ile yapılacak giriş sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri arasında yer alan 4A hizmet dökümüne tıklanması SSK sorgulama işlemlerinin tamamlanması için yeterlidir. Bu açıdan direk hizmet sayfasına ulaşarak sigorta bilgilerinizi incelemeye başlayabilirsiniz. Sigorta dökümünün yayınlanması ile sigorta bilgilerinin görüntülenmesi mümkün olmaktadır. Bu açıdan hangi tarihler arasında ki sigorta ödemelerini görmek istiyorsanız tablo üzerinden o dönemi seçmenize yeterlidir. İlgili dönem içerisinde kaç gün üzerinden ne kadarlık bir prim ödemesinin yapıldığı görülebilmektedir. Ayrıca aylık ve yıllık olarak toplam sigorta primi ve gün sayısı da görülebilmektedir. Bu açıdan vatandaşların sadece tek sigorta takibi yapmak için değil emeklilik gibi durumları hakkında bilgi almak için de 4A hizmet dökümü alması son derece yararlıdır.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Sorunları

Vatandaşların büyük bir çoğunluğu SSK sorgulama hizmetleri ile 4A hizmet dökümü alma konusunda sorun yaşayabilmektedir. Fakat yapılacak olan işlemler son derece basit olup e devlet kapısı üzerinden kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu açıdan sorun yaşayan vatandaşlar belirtilen adımları takip ederek 4a hizmet dökümü alabilir ve döküm üzerinden sigorta hakkında detaylı bir şekilde inceleme yapabilir. E devlet kapısı üzerinden yapılan işlemlerin arasında bulunan hizmet dökümü alma en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. Vatandaşların önceki dönemlerde ulaştığı sigorta bilgileri e devlet kapısı üzerinden sunulan bu hizmet sayesinde kolaylaşmış durumdadır.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Hizmetleri

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından desteklenen ve direk Sosyal Güvenlik Kurumu’nun veri tabanının kullanıldığı hizmetlerde güncel bilgiler yayınlanmaktadır. Bu açıdan hem güncel bilgiler üzerinden hem de resmi bilgiler üzerinden işlem yapmak ve bilgi almak mümkündür. Vatandaşların bu kolaylığı yaşaması ve kurumlara gitmeden sigorta bilgilerine ulaşması için e devlet üzerinden sunulan SSK sorgulama hizmetleri ücretsiz bir şekilde kullanıma açılmıştır. Yapılan açıklamalarda da vatandaşların SSK hizmet dökümü alma ya da diğer SSK sorgulama işlemleri için kurumlar yerine direkt e devlet kapısı üzerinden işlem yapması istenmiştir. Bu açıdan sizlerde SGK ve sigorta hakkındaki işlemlerinizde e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetleri tercih edebilir ve hem hızlı hem de kolay bir şekilde işlerinizi halledebilirsiniz.

Haberin Devamı