Gazete Vatan Logo

SSK Maaş Sorgulama Ve Emekli Aylığı Hesaplama

SGK maaş sorgulama, emeklilere yönelik bir hizmettir. SGK maaş sorgulama ile kesintiler ve maaş bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. SGK maaş sorgulama detayları yazımızda.

SGK çalıştığı dönem boyunca gerekli prim ödemeleri yapan ya da yapılan kişileri emekliye ayırmaktadır. Emeklilik işlemlerinin başlatılmasının ardından sigortasında herhangi bir sorun bulunmayan ve tüm sigorta emekli olma kriterlerine uyan kızlar emekli olduktan sonra emekli maaşı almaya başlamaktadır. Emekli maaşı devlet tarafından verildiği için SGK ya da diğer borçlarda maaş üzerinden kesinti yapılabilmektedir. Maaş üzerinden yapılan kesintileri SGK maaş sorgulama yaparak öğrenebilmeniz mümkündür. Böylece ay sonunda aldığınız maaşın neden az olduğunu ya da hangi kesintiler yapıldığını SGK maaş sorgulama ile öğrenerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

SGK maaş sorgulama işlemleri için internet üzerinden yapacağınız birkaç adımlı işlemler yeterli olacaktır. SGK maaş sorgulama için E SGM hizmet ekranına girmeniz, giriş ekranındaki bilgileri doldurmanız yeterlidir. Ardından menüde bulunan emekli menüsüne tıklayarak emekli maaş sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sistem üzerinden yapacağınız seçimlerin ardından sistem tarafından emekli maaş durumunuz görüntülenecek ve maaşınızda yapılan çeşitli kesitler tarafınıza iletilecektir.

Haberin Devamı

Böylece tüm emekli vatandaşlar internet üzerinden yapacakları emekli maaş sorgulama işlemi ile birlikte maaşları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmektedir. Emekli maaşları ile ilgili emekli maaş sorgulama hizmeti bu bakımdan büyük yarar sağlamaktadır. Her kesinti için her ay sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek döküm almanıza gerek kalmadan internet üzerinden istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-SGM hizmet ekranının yanı sıra emekli maaş sorgulama konusunda E Devlet üzerinden de bilgi alabilirsiniz. E Devlet hizmetleri arasında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri arasından seçim yaparak siz de E SGM hizmet ekranının yanı sıra E Devlet kapısından yardım alabilirsiniz.

İki site üzerinden yapacağınız işlemler ile birlikte tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz. ayrıca emekliliğiniz ile ilgili merak ettiğiniz diğer konularda da online olarak sunulan hizmetlerden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı