Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulama ve SGK prim sorgulama nereden yapılıyor?

SSK gün sorgulamanızı ve SGK prim sorgulamanızı online olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetlerden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nerede nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK gün sorgulama ve SGK prim sorgulama nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce 3 farklı kurum ayrı şekillerde çalışmaktaydı. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Yani vatandaşlarımız bu kurumlar ile ilgili işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin en başında gelen ve en önemlisi olan vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal güvencelerini sağlamak isteyen vatandaşlarımız bağlı oldukları kuruma göre prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Yani vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Sosyal Güvencelerini devam ettirmek isteyen vatandaşlarımız her ay düzenli olarak prim ve sigortalarını yatırmaları gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun önemli olan hizmetlerinden bir tanesi de vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşları bağlı oldukları kurumdan emekli yapmaktır. Emekli olan vatandaşlarımız emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet üzerinden geliştirmiş olduğu internet uygulamaları da bir o kadar fazladır. İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerin sayısı da artmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden bir çok uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde vatandaşlarımız çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemi sayesinde de yatırmanız gereken prim ve sigorta miktarlarını öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte emekli olduğunuz da ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm bu işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Mesela SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz, hizmete başlangıç tarihiniz ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler bu hesaplama programlarında sorulan bilgilerdendir. Bu bilgileri bilmeden bazı hesaplama işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Tüm bu bilgilerin yer aldığı bir hizmet belgesi bulunmaktadır. SGK hizmet dökümü adı verilen bu belge sayesinde bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi de Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. Yani Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bu belgeye ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden de bu belgeye ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasından bu belgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu belge sayesinde SSK prim ödenen gün sayınızı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayınızı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi devletin kurduğu bir sistemdir. Bu sistemde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Tek bir sisteme giriş yaparak bir çok internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu da E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber sisteme girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetlerden kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine 4A hizmetleri altında 4A hizmet dökümü, bağ-kura bağlı olan vatandaşlar da SGK hizmet dökümü belgesine 4B hizmetleri altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek ulaşabilirler