Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulama ve SGK prim sorgulama nasıl yapılır?

T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle SSK gün sorgulama ve SGK prim sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde sigortanızın başlangıç, bitiş tarihina, toplam prim gün sayısına ve daha birçok bilgiye erişim sağlayabilirsiniz.

SSK gün sorgulama ve SGK prim sorgulama nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. Birçok sigorta ve emeklilik bilginize bu belge ile birlikte ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgilerin hayatımızda çok önemi olmasa da bazı emeklilik ve sigorta işlemlerinde bu bilgilere ihtiyaç duyabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sunduğu birçok hizmet vardır. Bu hizmetlerden bazıları ne zaman emekli olurum uygulaması, SGK borç sorgulama, emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama gibi hizmetlerdir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu internet uygulamalarını kullanabilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinize ihtiyaç duyabilirsiniz. Mesela ne zaman emekli olurum uygulamasında hesaplama yapabilmek için SSK prim ödenen gün sayınızı biliyor olmanız gereklidir. Emekli maaşı hesaplama işlemi için de ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi biliyor olmalısınız. Bu bilgiler size sorulduğunda bu bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden birisi çalışan vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Bir diğer hizmeti ise vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde emekli yapmaktır. Sosyal Güvencenizin sağlanmasını istiyorsanız eğer çalıştığınız dönemde bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvenceniz sağlanmış olur. Ayrıca yatırmanız gereken prim ve sigortaları tamamladığınız zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. Emekli maaşı alabilmek için hem bu primleri tamamlamanız gerekli hem de emeklilik yaşınızın gelmiş olması gereklidir. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlarımız emekli olabilirler. Vatandaşlarımız tüm emeklilik ve sigorta işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilir. SGK hizmet dökümü belgenizi de Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumuna üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile giderek alabilirsiniz. Ama son yıllarda gelişen internet teknolojisi birçok işlemimizi internet üzerinden yapmamıza olanak sağlamaktadır. İnternetin getirmiş olduğu hizmetlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. Vatandaşlar internet üzerinden kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması en gelişmiş internet uygulamalarından bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğiniz çoğu işlemi Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için E-Devlet sisteminden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sistemi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi gün, ay ve yıl olarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu hizmetlerden bir tanesidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak bütün bu hizmetlere ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladığınız takdirde karşınıza giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha basit bir giriş yolu olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu tercih etmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi istediğiniz PTT kurumundan 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümden kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü, Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. 4C hizmetleri altından 4C hizmet bilgisi seçeneğini seçtiğiniz takdirde emekli sandığına bağlı olanlar SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.

Haberin Devamı