Gazete Vatan Logo

SSK gün sorgulama ve Bağ-Kur prim borcu sorgulama!

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları artık internet üzerinden yapılmaktadır. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile vatandaşlar kurumları ziyaret etmeden kolayca merak ettikleri soruları cevaplandırabilirler. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını sizler için açıklamış bulunuyoruz.

SSK gün sorgulama ve Bağ-Kur prim borcu sorgulama!

Sosyal Güvenlik Kurumu olmadan önce vatandaşlar farklı kurumlara bağlı idi. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SSK kurumuna çalıştıkları iş yeri her ay düzenli bir şekilde sigortaları ödenmektedir. Bu ödenmekte olan sigortalar ile SSK kurumu çalışan vatandaşların çalıştığı süre boyunca hastane ve de kaza masraflarını karşılamaktadır. SSK kurumu ayrıca vatandaşların sigortaları tam ödendiyse ve de vatandaşın emeklilik yaşı dolmuş ise vatandaş emekli olabilmektedir. Bağ- kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise bağ- kur kurumuna her ay düzenli olarak prim ödemektedirler. Bu primler sayesinde vatandaşın hastane ve de olası bir kaza durumunda masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emeklilik yaşı dolmuş ise vatandaşı emekli yapmaktadır. Bu yatırılmakta olan primler ve de yatırılmakta olan sigortalar ile ilgili bilgileri SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce bağlı olduğumu kurumlara giderek vatandaşlar bilgi sahibi olabiliyorlardı.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşların tümü SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı bir şekilde çalışmaktadırlar. Primlerini ve de sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yatırılarak vatandaşları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ayrıca bu yatırılmakta olan prim ve sigortalar sayesinde herhangi bir hastane ve olası bir kaza durumunda bütün masrafları karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışmakta olan vatandaşlar için bazı sistemler geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum, emekli maaş hesaplama, emekli maaş sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borç sorgulama gibi bir çok programlar tasarlamıştır. Bu programlar sayesinde vatandaşların işlemleri kolay ve pratik bir hal almıştır. Bu programları kullanabilmek ve de hesaplama yapabilmek için bazı sigorta ve de emeklilik bilgilerine ihtiyaç vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet dökümü belgesi sayesinde bu bilgilerin tümüne ulaşabilme imkanı bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurum (SGK) belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir hizmeti halindedir ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan tüm vatandaşlar bu belgeye ulaşabilme imkanına sahip durumdadır. Bu belge ile birlikte vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe başladığı ve de işten çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarına dair bilgilerini Bağ- kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarına dair bilgilerin hepsini öğrenme imkanı bulunmaktadır. Bu neden ile de bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı bir şekilde çalışmakta olan vatandaşlar için önemli niteliğe sahiptir. İnternet yardımı ile de bu belgeye ulaşmanı mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışmakta olan vatandaşlar artık internet aracılığı ile maaşlarını sorgulatma gibi bir çok işlemlerini internet aracılığı ile yapabilmektedirler. E- devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılacak bir işlemi kolay ve pratik bir şekilde yapabilmek mümkün olacaktır. E- devlet sistemi üzerinden yapılacak olan SGK ve Bağ-Kur gibi işlemelerini online bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı