Gazete Vatan Logo

Son dakika: LGS sınav sonuçları açıklandı! (2018 Liseye Giriş Sınavı sonuç sorgulama)

LGS sınav sonuçları için son dakika açıklama geldi. MEB sonuçların açıklandı. TEOG yerine düzenlenen LGS (liseye giriş sınavı), 2018 yılında ilk kez gerçekleşti. Peki LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği tüm bilgiler...

Son dakika: LGS sınav sonuçları açıklandı! (2018 Liseye Giriş Sınavı sonuç sorgulama)

Liseye giriş için gerekli olan LGS, 2 Haziran tarihinde milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sonrasında ise LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. MEB Twitter hesabından saat 16:00'da LGS sonuçlarını www.meb.gov.tr üzerinden duyuracağını açıkladı. İşte LGS hakkında merak edilen detaylar...

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

LGS için beklenen sonuçlar, 26 Haziran’da yani bugün www.meb.gov.tr sitesinde duyurulacak. Sonuçlar http://sonuc.meb.gov.tr/ üzerinden sorgulanabilecek.

E-Okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile giriş yapmak gerekmektedir. Gerekli bilgileri "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girdikten sonra öğrencilerinin okul durumları ile ilgili tüm detaylara ulaşmaları mümkün.

LGS TERCİHLERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ NEDİR?
MEB yetkilileri tarafından alınan bilgi doğrultusunda; liseler için yerleştirmede adrese dayalı olan tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre gerçekleştirilecek. Kayıt alanları; ortaokulların kontenjanları göz önüne alınarak, öğrencilerin evlerine en yakında bulunan liselere göre belirlenecek. Kayıt alanında yer alan tüm lise türleri (Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) bulunacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yerleştirme işlemleri ve pansiyonlu okullar için tercihler 2 Temmuz ve 13 Temmuz tarihleri arasında aynı anda yapılabilecek.

Haberin Devamı