Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ardahan'da deprem! Artçılar sürüyor

Son dakika deprem... AFAD verilerine göre saat 17.08'de Ardahan'ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Deprem, Göle ilçe merkezi, Ardahan il merkezi ile Erzurum’un Oltu ve Horasan ilçelerinde de hissedildi. Öte yandan bölgede peş peşe depremler meydana geldi.

Son dakika... Ardahan'da deprem! Artçılar sürüyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 17.08'de, merkez üssü Göle ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli'den de depreme ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapıldı; depremin büyüklüğü 5.3 olarak duyuruldu.

Yerin 7 kilometre derinliğindeki deprem, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'da da hissedildi. İlk belirlemelere göre, Göle merkez ile Esenyayla ve Yağmuroğlu köylerindeki bazı evlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Bölgede paniğe neden olan deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Ardahan. Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

VALİLİK: OLUMSUZLUK YOK

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.08 sularında AFAD verilerine göre Ardahan'ın Göle ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen deprem sonrası, ekiplerimiz depremin hissedildiği bölgelerimize intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibariyle can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

Haberin Devamı

AYNI BÖLGEDE ÜST ÜSTE ARTÇILAR

5.0'lık depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşandı. 17.13'te aynı bölge 3.1 depremle sallandı. Hemen ardından 17.14'te 2.5 şiddetinde bir deprem kayıtlara geçti. Yine aynı bölgede saat 17.43'te 4, saat 19.16'da 4.3 şiddetinde deprem medyana geldi.

29 ARTÇI DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ardahan’daki deprem sonrası biri 4 büyüklüğünde olmak üzere toplamda 29 artçı deprem olduğunu duyurdu. 
AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ardahan’ın Göle ilçesinde saat 17:08’de 5,0 büyüklüğünde ve 7 km derinlikte bir deprem meydana gelmiştir. En yakın yerleşim yerleri Göle ilçesine bağlı Çullu, Küçük Altınbulak, Koyunlu, Kuytuca ve Esenyayla köyleridir. Deprem sonrası biri 4,0 olmak üzere, toplamda 29 artçı deprem olmuştur. An itibarıyla depremin meydana geldiği bölgelerden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplamda 60 ihbar ulaşmıştır. 112’den alınan bilgilere göre depremde 2 evin duvarı çökmüş, 3 kişi yaralanmıştır. Bölgede yürütülen çalışmalara destek vermek üzere Başkanlığımızdan 1 Daire Başkanı ile 2 personel görevlendirilmiştir. Erzurum ve Kars AFAD İl Müdürlüklerimizden ekipler olay yerine gönderilmiştir. Tarama çalışmaları ilgili kurumlarla koordineli olarak devam etmektedir. Etkilenen bölgede oluşabilecek barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili birimlerle planlama yapılmaktadır. Türk Kızılay tarafından 1 ikram aracı ile 9 personel bölgede görevlendirilmiştir. Olay bölgesine 500.000 TL acil yardım ödeneği aktarılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı