Gazete Vatan Logo

SGK SSK sorgulama yapın SGK işe giriş tarihinizi öğrenin!

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işleminizi yaptıktan sonra SGK işe giriş tarihinin yanında sigortanızla ilgili birçok bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Bu işlemleri nereden nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK SSK sorgulama yapın SGK işe giriş tarihinizi öğrenin!

Çalıştıkları dönemde sosyal güvencelerini sağlamak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları kuruma belirli miktarlarda prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmaktadır. Yani herhangi bir hastane ve kaza durumunda masrafların hepsini bağlı oldukları kurum karşılayacaktır. Vatandaşlar bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanırken bir yandan da emeklilik için yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlanmaktadır. Vatandaşlar bu yatırdıkları prim ve sigortalar sayesinde emeklilik yaşı geldiğinde bağlı oldukları kurumdan emekli de olabilmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak bir kuruma yani bağlı oldukları kuruma prim ücreti ödemekle yükümlüdürler. Bizler çalışmış olduğumuz bu icraat göstermiş olduğumuz mesleklerle bir kuruluşa bağlı oluruz. Kuruluşlara verilen bu prim ücretleri doğrultusunda bizler bazı olanaklardan yaralanabilmekteyizdir. Vatandaşlar olarak bizler sıkıntı çekmemek için oldukça zorlu zahmete kapılmadan çok daha kolay bir yolla hizmet dökümü belgesini alabiliriz. Devletimiz biz vatandaşların en kadar zorluk çektiğinin farkındadır. Dolayısıyla bizlere oldukça kolaylıklar tanımış işlemlerimizi en kısa zaman içerisinde gerçekleştirebilmemizi sağlamıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden birçok hizmeti vardır. Bu hizmetleri kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinize ihtiyacınız vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesaplama programlarından ne zaman emekli olurum ve emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama gibi hizmetleri kullanabilmek için bu bilgiler gerekli olabilir. Mesela ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için SSK prim ödenen gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz gereklidir. Bu bilgilere SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi almak için çileli yollardan geçmektense gelişen internetin sizlere sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Böylece sizler çok daha kısa bir süre zarfı içinde işleminizi yapmış olacaksınız hem de ilgili kurum binasında fazla kalabalık yaşanmayacak çalışan personellerin verimi artacak stres azalacaktır. Bunun gibi daha pek çok işleri kolaylaştıracaktır. Bu nedenle sizler internet sistemini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şimdi ise sizlere interneti kullanarak nasıl hizmet dökümü belgesi alabilirsiniz onu anlatalım.

Oldukça güvenli bir şekilde yapabilecek olduğumuz kısa sürede istediklerimize ulaşmamızı sağlayan bir uygulama olan e-Devlet uygulaması ile kafanızda ki tüm soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bakanlıklar, Sosyal Güvenlik Kurumları, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli isimlerin yer aldığı bu uygulamayı her vatandaş gönül rahatlığı ile kullanabilir. Çünkü bu site resmi bir sitedir. Güvenliği de aynı şekilde önemlidir. Her vatandaşa belirli şifreler verilerek sağlanan güvenlik ile her bilgimizi bu siteye korkusuzca girebiliriz. . E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet ana sayfasında sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifreniz ile beraber T.C. kimlik numaranızı da sisteme girerek giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bulduktan sonra alt taraftaki bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri seçeneğin altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmelidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar ise 4B hizmetleri seçeneği altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçmelidir. Emekli Sandığı’na bağlı olan kişiler de 4C isteğe bağlı ödeme dökümü seçeneğini kullanabilirler.

Haberin Devamı