Gazete Vatan Logo

SGK-SSK sorgulama işlemleri ve SGK prim ödeme işlemleri nasıl yapılır?

e-Devlet sistemi vatandaşların devlet hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile pek çok sorgulama, bilgi alma ve başvuru işlemi yapabilirsiniz. Yapılan bu işlemler arasında SGK-SSK sorgulama ve prim ödeme işlemleri nasıl yapılır? SGK ve SSK sorgulama işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde!

SGK-SSK sorgulama işlemleri ve SGK prim ödeme işlemleri nasıl yapılır?

e-Devlet ile SSK prim borcunuzu sorgulayabilir, SGK hizmet dökümü belgenize ulaşabilirsiniz. Bunlar dışında işe giriş bildirgesi ve ne zaman emekli olacağınıza dair de gerekli sorgulama işlemlerini yaparak bilgi edinebilirsiniz. SSK-SGK sorgulama işlemi yaparak da SGK prim gün sayılarınızı görebilir, adınıza yatmakta olan primlerin düzenli bir şekilde ödenip ödenmediği bilgisine de yine e-Devlet üzerinden gerekli sorgulama işlemlerini yaparak ulaşabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK Hizmet Dökümü

Sigorta sahipleri 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlar; 4A (SSK), 4B (Bağ-kur) ve 4C (Emekli Sandığı) olarak adlandırılmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olan kişiler SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Yapılacak olan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi sonrasında da hizmet belgesi alabilirler. SGK hizmet dökümü belgesine yer alan bilgiler ise şunlardır;

Sigortalı olarak bir işe ilk giriş tarihi,

Haberin Devamı

Temel Sigorta bilgileri,

Sigortanın iş veren tarafından düzenli ödenip ödenmediği bilgisi,

Çalışılan kurumun bilgileri,

Adınıza ödenmiş olan aylık prim miktarı,

Sigortalı olarak çalışılan süre

e-Devlet üzerinden alınacak olan hizmet döküm belgesi SGK borç sorgulama, emekli maaşının sorgulanması ve hesaplanması gibi uygulamalarda da kullanılabilir. Ayrıca ikramiye hesaplanması ve kıdem hesaplanması da yapılabilir. Bunlar dışında mahkeme gibi pek çok resmi kurumda ya da vize alma sürecinde de kullanılabilir.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Hali hazırda bir e-Devlet şifresine sahipseniz T.C. kimlik numaranız ile birlikte giriş yapabilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz yok ise PTT şubeleri aracılığı ile temin edebilir ve sisteme girebilirsiniz. E-Devlet şifresi dışında size başka giriş seçenekleri de sunulmaktadır. İsterseniz mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ya da T.C. kimlik kartı giriş seçeneklerini de kullanabilirsiniz. e-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan ‘’e-Hizmetler’’ bölümünden SGK sekmesine tıklayınız. Açılan sayfadan da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sekmesine tıklamanız halinde hizmet döküm belgenize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bu belgeyi yazıcıdan çıktı olarak da alabilme imkanınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı

SGK Prim Borcu Nasıl Sorgulanır?

SGK prim borcu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol tarafında yer alan menüden ‘’e-Hizmetler’’ bağlantısına tıklayınız. Açılan sayfadan da SGK bağlantısına tıklayın ve karşınıza gelen seçeneklerden ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklayarak adınıza ait bir SGK prim borcu var ise görebilirsiniz.