SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar...
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Prim gününe bakılmıyor. Ancak bizzat başvuru şartı bulunuyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçileri ile ev hizmetlerinde çalışanları kapsıyor. SGK meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. İşveren, meslek hastalığında sorumlu bulunursa tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için hastalığın işle illiyet bağının bulunması gerekiyor.
Bakan açıkladı: SGK prim ödeme süresi uzatıldı
Bakan açıkladı: SGK prim ödeme süresi uzatıldı Elazığ ve Malatya’da işyeri ve işverenlerin SGK prim ödeme süresini 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı.
25.01.2020 Ekonomi
SGK-SSK sorgulama işlemleri ve SGK prim ödeme işlemleri nasıl yapılır?
SGK-SSK sorgulama işlemleri ve SGK prim ödeme işlemleri nasıl yapılır? e-Devlet sistemi vatandaşların devlet hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile pek çok sorgulama, bilgi alma ve başvuru işlemi yapabilirsiniz. Yapılan bu işlemler arasında SGK-SSK sorgulama ve prim ödeme işlemleri nasıl yapılır? SGK ve SSK sorgulama işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde!
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri