Gazete Vatan Logo

SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama nereden yapılır?

T.C. kimlik numaranız ile internet üzerinden online olarak SGK prim sorgulamanızı ve SSK gün sorgulamanızı yapabilirsiniz. Nereden nasıl yapıldığının bilgisi haberimizde.

SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama nereden yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden birçok uygulaması bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet uygulamalarından bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların bütün sigorta bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Bu belge ile birlikte birçok sigorta ve emeklilik bilginize ulaşabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte SSK prim ödenen gün sayınızı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayınızı, ilk sigortalı işe giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gibi bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler günlük hayatımızda çok işe yaramasa da bazı sigorta ve emeklilik işlemlerimizde bu bilgilere ihtiyaç duyabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok internet uygulaması, hesaplama programı bulunmaktadır. Bu hesaplama programlarını kullanabilmek içinde bazı sigorta bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Ne zaman emekli olurum uygulaması, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK borç sorgulama gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok internet uygulaması bulunmaktadır. Vatandaşlarımız bu internet uygulamaları sayesinde işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bu programları kullanabilmek içinde bazı sigorta ve emeklilik bilgilerine ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte bu gerekli olan tüm sigorta ve emeklilik bilgilerinizi SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazladır. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız sosyal güvencelerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında sağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden faydalanabilir. Vatandaşların hastane ve kaza masraflarını da Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu hizmetlerinden faydalanabilmek için ise Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlarımızın sosyal güvenceleri sağlanmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde ayrıca vatandaşlarımız emekli olabilmektedir. Yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandığında ve vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu birçok kişiye hizmet sunmaktadır. İnternetin gelişmesinden sonra da ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların içinde internet uygulaması en fazla gelişmiş olan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması sayesinde SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama, emeklilik yaşı hesaplama, SGK hizmet dökümü belgesi gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek de ulaşabilirsiniz. Nüfus cüzdanınız ile Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de E-Devlet sistemi aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bazılarını da E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bu internet uygulamalarına ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından en çok kullanılanı ve en pratik olanı E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber sisteme girebilirsiniz. Doğru bir şekilde girdikten sonra E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu kolay bir şekilde bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmeniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra eğer SSK ya bağlı iseniz 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü belgesini seçmeniz gereklidir. Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneği seçtiği zaman SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.