Gazete Vatan Logo

SGK işe giriş tarihi sorgulamak için SSK sorgulayın!

SGK ilk işe giriş tarihinizi öğrenmek ya da şu an çalıştığınız kuruma ne zaman girdiğinizi öğrenmek için SSK sorgulama işlemini yapmanız gerekir. Bu işlemi yapmak oldukça basit. Detayları haberimizde.

SGK işe giriş tarihi sorgulamak için SSK sorgulayın!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların hizmetine sunulan bazı işlemler vardır. Bu işlemlerden biri olan ve de en çok tercih edilen bir işlem olan hizmet dökümü belgesidir. Vatandaşların sosyal sigorta kurumlarına yaptıkları ödemelerin tarihlerini, bu ödeme bilgilerini ve daha bu konuya dair her türlü bilgiyi barındıran bu hizmet dökümü belgesi kimi zaman bizlerden istenir. Dolayısıyla bizler bu hizmet dökümü belgesine ihtiyaç duyarız. Ancak bu belgeye sahip olabilmek için vatandaşların yapmaları gereken bazı işlemler vardır. Bunların ilki ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edilmesidir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar olarak bizler Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak işlem yapabilmek için sıra almamız gerekir. Almış olduğumuz bu sıra ile bizler hizmet dökümü belgesi almak için beklememiz gerekir. Sonrasında ise bizler beklemiş olduğumuz bu süre zarfı içerisinde işlemimizi yapmaya koyuluruz. Ancak bu Sosyal Güvenlik Kurumunda harcamış olduğumuz zaman çok uzun ve çok sıkıcıdır. Hiç birimiz kurum ve kuruluşlar da bekleme yapmak istemez, sıra bekleme çilesine girmek istemeyiz. Ancak mecbur olarak bu sırayı beklememiz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan üç sağlık sigortası kurumu olduğu için bu kurumlarda çok kalabalık oluşabilir. Oluşan bu kalabalık vatandaşların işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlar. Bizler işlemlerimizi yapabilmek için bu işlem sırasını beklemeliyiz. Mesai saatlerinin dışında bu kurumlar açık olmaz. Şöyledir ki Sosyal Güvenlik Kurumu devlete bağlı olarak çalışır. Bu nedenle bu kurumun belli çalışma saatleri vardır.

Haberin Devamı

Bu çalışma saatleri dışında kurumdan bizlerin işlem yapması mümkün değildir. Bizlerde çalışan işinde gücünde insanlar olduğumuz için hafta içi bu mesai saatleri içerisinde kuruma gelmemiz oldukça zor olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınan hizmet dökümü belgesi sigortalı olan vatandaşların sigortaları ve bu belgelere dair pek çok çeşitli detayları barındıran belgedir. Vatandaşlar tarafından aktif bir şekilde kullanılan bu uygulama sigorta sorgulama işlemi içinde kullanılır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu sorgulama işlemi biz vatandaşlar için oldukça önemsenmek te ve biz vatandaşlar olarak çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Son dönemlerde adını duyuran online işlemlerle bizler sıra bekleme çilesinden sıyrılmış oluruz. Devletimiz tarafından hizmet veren kurumlar dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda ki kurumlar işlemlerini online biçimde vermektedirler. İnternet sisteminin çığır aştığı ülkemizde yenilikler hiç durmaz daima devam etmektedir.

Haberin Devamı

Günden güne artan teknolojik uygulamalarla da vatandaşlar büyük rahatlık bulmakta kendilerini sürekli olarak yenilemektedirler. Ülkemizde de bu doğrultuda yapılan çalışmalar ve bu alanda hizmet veren kurumların sayısı oldukça fazladır. Bunun en birinci sebebi olarak teknolojinin hızla büyümesi örek verilebilir. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan internet sistemi sayesinde çok fazla alanda kolaylık bulan biz vatandaşlar işlem kolaylığı yaparak gerçekleştirmiş olduğumuz işlemlerin sayısı oldukça fazladır. Yapılan tüm sorgulama işlemleri ve diğer online işlemler tek bir başlık altında toplanmış bunların her birine e-Devlet üzerinden yapılan bir sistem oluşturulmuştur. Mükemmel nitelikte olan e-Devlet sistemi sayesinde çok çeşitli işlemlerimizi halledebilir, saatlerimizi alan işlemleri yalnızca birkaç dakika içerisinde yapabiliriz. SGK hizmet dökümü işlemini de yine aynı bu e-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkündür. SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemi için bizler e-Devlet uygulamasını gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Postaneye giderek alacak olduğumuz e-Devlet şifresi ile sisteme başvurumuzu gerçekleştirebilir, hizmet dökümü yapabilmek için gerekli olan ana sayfaya ulaşabiliriz. Bu sistem devletimiz tarafından oluşturulduğu için de bizler bu sistemde bizlere yöneltilen her türlü soruya gönül rahatlığı ile cevap verebiliriz. T.C. kimlik numaranızı, kimlik bilgilerinizi SGK bilgilerinizi sisteme girdikten hemen sonra sizler tek bir tuşla hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Sonrasında sizler de sigortanıza dair her türlü bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu konu hakkında en ince detayları ayrıntısına kadar öğrenme şansı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminin gelişmesi ile beraber artık de SGK hizmet dökümünü hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Bu sayfaya giriş yaparak bilgilerimizi sisteme girdikten hemen sonra tek bir tuşla bizler SSK bilgilerimize sahip olabiliriz. Yazıcı ile hizmet dökümü belgemizi çıkartıp bizler ihtiyacımız olan her yerde bu belgeyi kullanabiliriz. Sizler de bu e-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi bu sayede oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı