Gazete Vatan Logo

SGK işe giriş tarihi öğrenmek için SGK SSK sorgulama yapın!

SGK işe giriş tarihini öğrenmek istiyorsanız SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemini yapmanız gerekiyor. Sigorta bilgilerinizi alabileceğiniz bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK işe giriş tarihi öğrenmek için SGK SSK sorgulama yapın!

Her geçen yıl internet teknolojisi daha da gelişmektedir. İnternet teknolojisi geliştikçe de ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlarda internet uygulamalarını geliştirmiştir. Durum böyle olunca da vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden bir çok uygulaması bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde internet üzerinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamalarından ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama ve SGK borç sorgulama uygulamaları sayesinde internet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum programı sayesinde emekli olabileceğiniz yaşı hesaplayabilirsiniz. Bu program sayesinde emekli olabileceğiniz yaşı hesaplayabilirsiniz. Bu programı kullanabilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Mesela SSK prim ödenen gün sayısını bilmeniz gereklidir. Bu bilgi ne zaman emekli olurum programınızı kullanabilmeniz için gerekli olan bilgilerden bir tanesidir. Hizmete başlama tarihinizde gerekli olan bilgilerden bir tanesidir.

Haberin Devamı

Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız hesaplama işlemini gerçekleştiremezsiniz. Bu bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizin yer aldığı bir belgedir. Bu belge ile birlikte bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. En basitinden SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgilerini ulaşabilirsiniz. Tüm bu bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine nüfus cüzdanınız ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden verdiği hizmetlerden bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması sayesinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak internet uygulamasına giriş yapılmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine yönlendirilirsiniz. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulamaları yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bütün internet uygulamaları E-Devlet sisteminden gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet ana sayfasına geldikten sonra ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir.

Haberin Devamı

Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Bu bilgileri bu giriş sayfasına girdiğiniz zaman sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yapabilmek için E-Devlet şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz alma işlemi çok basittir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi almak için üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra ise bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için 4A hizmetleri seçeneği altında 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi için 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçtikten sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler.

Haberin Devamı