Gazete Vatan Logo

SGK işe giriş tarihi öğrenmek için SGK SSK hizmet dökümünüzü alın!

SGK SSK sorgulama işlemlerini yaparak birçok sigorta bilginize erişebileceğiniz gibi SGK işe giriş tarihinize de erişebilirsiniz. Bu işlemleri nereden nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK işe giriş tarihi öğrenmek için SGK SSK hizmet dökümünüzü alın!

İnternet teknolojisi her geçen yıl daha da gelişmektedir. İnternet geliştikçe internet kullanan vatandaşların sayısında da bir artış vardır. İnternetin rahatlığını fark eden vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlarda internet teknolojine ayak uydurarak internet uygulamalarını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu kurum ve kuruluşların internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet üzerinden de gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin sayısı bir o kadar da fazladır. İnterneti en iyi kullanan kurumlardan birisi Sosyal Güvenlik Kurumudur. İnternet üzerinden hizmete sunduğu bir çok uygulaması ve hizmeti vardır. Bazı hesaplama programları sayesinde de Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden hesaplamalar yapabilmekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesaplama programlarından birisi olan ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte de yatırmanız gereken prim ve sigorta miktarlarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin hepsini internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. SSK prim ödenen gün sayısı çoğu hesaplama işlemi için gerekli olan bir bilgidir. Sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı da gerekli olan bilgilerdendir. Bu bilgiler sigorta ve emeklilik işlemleri için önemlidir. Bu bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabildiğiniz gibi internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği konulardan bir tanesi de SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesinde sigorta ve emeklilik bilgileriniz yer almaktadır. Yani herhangi bir emeklilik ve sigorta bilginizi bu belge ile birlikte öğrenebilirsiniz. Bu belge ile birlikte SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısını öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Ama gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden de basit bir şekilde bu belgeye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Devletin bir hizmeti olan E-Devlet sistemi bir internet uygulamasıdır. Bu internet uygulamasında ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde vatandaşlar tek bir uygulamaya giriş yaparak bir çok internet uygulamasına ulaşabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması da E-Devlet sisteminde yer alan uygulamalar içindedir. Yani E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sistemine giriş yaparak ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gereklidir.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapabilmek içinde ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Daha sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile birlikte girdiğiniz takdirde sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün internet uygulamaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Bu internet uygulamaları arasından Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol taraftaki harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine 4A hizmetleri bölümü altında 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek ulaşabilirler. Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar da işlemlerini 4B hizmetleri bölümü altından gerçekleştirebilmektedir. SGK hizmet dökümü belgesi için ise 4B hizmetleri bölümü altında yer alan 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçtiğiniz takdirde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz