Gazete Vatan Logo

Seyyanen zam ne demek? 2022 Emekliye seyyanen zam verilecek mi, seyyanen zam ne kadar?

Seyyanen zam, enflasyon oranlarının açıklanıp memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranın belli olmasıyla yeniden gündeme geldi. Kabine Toplantısı’nda emekliye ek zam verileceği öngörüsü seyyanen zam konusu hakkında arama yapılmasına neden oldu. Peki, Peki, seyyanen zam ne demek, emekliye seyyanen zam olacak, bu yıl seyyanen zam verilecek mi? Seyyanen zam ne kadar?

Seyyanen zam ne demek? 2022 Emekliye seyyanen zam verilecek mi, seyyanen zam ne kadar?

Seyyanen zam ne demek, 2022 yılında seyyanen zam verilecek mi? Memur ve emekli maaşına yapılan zam haberlerinde duymaya alışık olduğumuz seyyanen zam konusu enflasyon oranlarının açıklanıp memur ve emekli maaşlarının belli olmasıyla yeniden gündem oldu. Eşit oranda anlamına gelen seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına geliyor. Peki, bu yıl seyyanen zam olacak mı, ne kadar olacak belli mi? İşte seyyanen zam hakkında merak edilenler…

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Türk Dİl Kurumu (TDK), çevrim içi sözlük sayfasından seyyanen "eşit olarak" açıklanmıştır. Zarf olarak kullanılan seyyanen Arapaç kökenli bir kelimedir.

Seyyanen zam tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına geliyor.

Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.

Seyyanen zamda ise örneğin zam 50 tl ise, herkesin maaşı o kadar artar.

Bu açıdan seyyanen zam, düşük maaşlı çalışan için faydalıdır.

SEYYANEN ZAM VAR MI?

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, CNN Türk canlı yayınında memur zammı ve seyyanen zam hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yalçın,“Seyyanen konusunda Memur-Sen olarak ağırlık veriyoruz. Seyyanen bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Gerekirse burada en düşük ücret parametrelerini tartışmalıyız. Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Memur Sen olarak bir araya geldik ve bu düzenlemenin kamuoyunda ifade edildiği gibi ‘Memura şu kadar getiriyor’ gibi bir genelleme içinde, memur sayısına bölerek kullanılacak bir cümlenin sağlıklı olmadığını, bu konuda gerçekçi tablo ve rakamlar üzerinde konuşulması gerektiğini kendisine ifade ettik.” İfadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Seyyanen zamma ilişkin yeni bir açıklama gelmedi.