Gazete Vatan Logo

Setteki kaza CD'de

Kanal 7 için çekilen dizinin başrol oyuncusu Aslı Sevimli çığlık sesleri arasında yönetmen yardımcısı Zehra Egemen'in kullandığı arabanın çarpmasıyla yere yığılıyor

Tarih 26 Eylül 2005..... Kanal 7'de yayınlanan "Memleket Hikayeleri" isimli dizinin setinde ölümcül bir kaza yaşandı. Dizideki kaza sahnesinin çekimleri sırasında, bir çocuk yola kaçan topunu tutmak için hızla yola çıkacak seyir halinde olan bir otomobil de hızla gelip çocuğa çarpmadan ani fren yapacaktı. Bu sahnenin provası yapılırken, yönetmen yardımcısı Zehra Egemen'in kullandığı araç kontrolünü kaybederek oyuncuların ve set ekibinin arasına daldı! Olayda, başrol oyuncusu Aslı Sevimli hayatını kaybederken, Mehmet Nuri Eren, Selim Keleşoğlu, Hüdaverdi Yavuz, Sezen Zencirbağ ve Hüdalfa Taştekin ise yaralandı.

"Akdeniz anemisiyim, hatırlamıyorum"

Olayın ardından gözaltına alınan sürücü Zehra Egemen ifadesinde, Akdeniz anemisi olduğu için kazayı hatırlamadığını söylemişti. Egemen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, olayı incelemek üzere bilirkişi olarak iş güvenliği uzmanı Şeref Özcan'ı görevlendirdi. Özcan, diziyi çeken yapımcı firmayı birinci derecede kusurlu buldu. Bilirkişi raporunda, yapımcı Uğur Böceği Film Prodüksiyon'un yetkilisi konumundaki Abdullah Yörük'ü 'ihmal' nedeniyle birinci derecede, yönetmen Tahir Zencirbağ, set amiri Barış Gürleyen ve otomobili kullanan Zehra Egemen'i ise ikinci derecede kazada sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Soruşturmayı tamamlayan Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, Abdullah Yörük, Tahir Zencirbağ, Barış Gürleyen ve Zehra Egemen hakkında TCK'nın 85/2 maddesince "tedbirsizlik sonucu 1 kişinin ölümü birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcılık, Beykoz'da ağır ceza mahkemesi bulunmaması nedeniyle dosyayı Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmaya, ölen Aslı Sevimli'nin babası Hamdi Sevimli ve sanık avukatları katılırken, sanıklar Zehra Egemen, Abdullah Yörük, Tahir Zencirbağ ve Barış Gürleyen katılmadı.

Duruşmanın gecikmesi üzerine sanık avukatlarından Uğur Önder ile mahkeme heyeti arasında tartışma yaşandı. Yaşanan bu olaylar ise mahkeme tutanaklarına geçirildi.

Mahkeme, daha sonra olay anında çekilen görüntülerin CD'sini izleyerek görüş hazırlayan ikinci bilirkişi raporunu okudu. Raporda; ölen Aslı Sevimli'nin araca binmesi gerektiği halde, ehliyetinin olmaması nedeniyle yerine yönetmen yardımcısı Zehra Egemen'in görevi üstlendiği belirtildi. Raporda, meydana gelen kazada alınacak tedbirlerin ölen Aslı Sevimli tarafından alınmasının mümkün olamayacağı, kişisel güvenliği ile ilgili tedbirsizliğinin de bulunmadığından, meydana gelen olayda da kusurlu olamayacağı belirtildi.

Zehra Egemen birinci derecede kusurlu

Olay sırasında aracı kullanan yönetmen yardımcısı Zehra Egemen'i 1. derecede asli kusurlu bulan bilirkişi, direksiyon hakimiyetinin zor olduğu bir yolda kullandığı bir aracı dikkatsiz, tedbirsiz ve tehlikeli bir şekilde kullandığından, kaza olayının meydana gelmesinde büyük oranda pay sahibi olduğunu belirtti. Bilirkişi, Egemen'in trafik bilirkişi tarafından da yüzde 100 kusurlu bulunduğunu belirtti.

Bilirkişi raporunda, Tahir Zencirbağ'ın alınacak her türlü tedbirden işveren vekili konumunda olduğundan sorumlu bulunduğunu ve yönetmen olması dolayısıyla sorumlu olduğu ekip arasında iyi bir organizasyon yapmadığından, oluşabilecek kaza ve tehlikelerden çalışanları korumak için kaza risklerini belirlemediği için 2. derecede kusurlu buldu.

Bilirkişi, Uğur Böceği Film Prodüksiyon şirketinin ortağı, genel müdürü ve dizinin yapımcısı olan Abdullah Yörük ile set amiri Barış Gürleyen'in olay sırasında kusurlarının olmadığını belirtti.

Haberin Devamı