Gazete Vatan Logo

Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası yasak ne zaman bitiyor?

Corona virüs önlemleri kapsamında yasaklanan şehirlerarası yolculuk ile ilgili pek çok kişi seyahat yasağının ne zaman kalkacağı ile ilgili araştırma yapıyor. Şehirlerarası yolculuk yapabilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen koşulların sağlanması gerekiyor. Şehirlerarası yolculuk yasağı ile ilgili son açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. Peki, Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası yasak ne zaman bitiyor? İşte şehirlerarası seyahat yasağı ile ilgili son durum...

Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası yasak ne zaman bitiyor?

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 il ve Zonguldak'a giriş ve çıkışlar yasaklanmış, ilk yasak sona ermeden ikinci kez şehirlerarası yolculuk yasağı getirilmişti. Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor ve bu izinleri alırken vatandaşların bazı şartları sağlamaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından genelge ile duyurulan şehirlerarası yolculuk yasağı pek çok vatandaşın gündemini oluşturmaya devam ediyor. Şehirlerarası yolculuk yasağı ile ilgili son açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. Peki, Şehirler arası yolculuk yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası yasak ne zaman bitiyor? İşte Şehirler arası yolculuk ile ilgili merak edilenler...

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Hürriyet’e konuşan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz”

Haberin Devamı

HANGİ İLLERDE NE ZAMANA KADAR SEYAHAT YASAĞI VAR?

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri” ek genelgesi ile büyük şehir statüsündeki 30 il (Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb) yapılacak tüm giriş/çıkışlar, 3 Mayıs'a kadar yapılamayacak.

Haberin Devamı

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLECEK? SEYAHAT İZİN BELGESİ ŞARTLARI

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

- Ölüm nedeni Covit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olanlar, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve kalacak yeri olmayanlar ile askerlik hizmetini tamamlayanlara seyahat izin belgesi verilebilecek

- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabilecek

Haberin Devamı

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler

- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."

- İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı

E-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında "Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek.

Vatandaşlar Seyahat İzin Belgeleri için e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınacak.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile vatandaşlara bildirilecek.