Gazete Vatan Logo

Seçmen sorgulama nasıl yapılır? 2018 seçmen listesi...

Seçmen sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim için seçmen listesi bugün askıya çıkarıldı. 2018 seçmen listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Seçmen sorgulama nasıl yapılır? 2018 seçmen listesi...

2018 yılı seçmen listeleri bugün askıya çıkarıldı ve 12 Mayıs'a kadar kalacak. Peki seçmen sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır? İşte YSK üzerinden seçmen kaydı sorgulamasına dair tüm bilgiler...

SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi kapsamında, seçim maratonu dün başladı. Takvime göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri güncelleştirilmek üzere yarın saat 08.00'de askıya çıkarılacak.Seçmenlerin askı listelerine itirazları da aynı tarih ve saatte başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. Yine "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.


Seçmen Bilgilendirme Hizmeti

Yüksek Seçim Kurulu olarak seçim dönemlerinde;

seçmenlerin, seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıkları, seçmen listelerinin askıya çıkarılma ve askıdan indirilme tarihi, seçmen listelerinin kesinleşmesi ve oy kullanılacak sandıkların belirlenmesi gibi süreçler hakkında sistemimizde kayıtlı e-posta adreslerine ve/veya cep telefonlarına bilgilendirme mesajları gönderiyoruz.

Haberin Devamı

Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirme mesajlarını almak istiyorsanız lütfen sorgulama sonucu gelen sayfada "E-Posta Adresi" ve/veya "Cep Telefonu" bilgilerinizi giriniz ve bilgilendirme almak istediğiniz kutucuklarından en az birini işaretleyiniz.