Gazete Vatan Logo

Seçim hükümetine veda

Seçim hükümetine veda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçimlerinden yüzde 49.4 oy ile birinci çıkmasının ardından ara verdiği mesaisine bu hafta dönüyor.

1 Kasım’ın ertesi günü partisinin MYK’sını, bir gün sonra da özel güvenlik toplantısı ile strateji toplantısını yaptıktan sonra bir süreliğine ailesi ile dinlenmeye çekilen Davutoğlu, 5 günlük bu dinlenme süresinde hem hükümet programı hem de 100 günlük programa ilişkin çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu bugün öğleden sonra yoğun mesaisine dönecek. Anayasa gereği oluşturulan seçim hükümetinin son Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek olan Davutoğlu, kısa sürmesi beklenen toplantıda bağımsız bakanlara görevleri kabul ettikleri için teşekkür edecek. Davutoğlu, akşam da kabineye eşli yemek verecek.

Seçim hükümetinin kuruluşunda 12 “bağımsız” bakan görev almış 2 HDP’linin de ayrılması ile bağımsız sayısı 14’e yükselmişti. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Ak Parti’ye katılması ile bu sayı 13’e düşmüştü. Seçim hükümetinin görev süresi Meclis’teki yemin töreninin yapılacağı 17 Kasım’da dolacak. Davutoğlu’nun aynı gün hükümeti kurma görevini alması ve yeni hükümet kuruluncaya kadar da aynı bakanların yeniden görevlendirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Güllüce’ye Saray yolu

Bağımsız bakanlar dışında kabinede yer alan Ak Parti’li bakanların yeniden milletvekili seçilmeleri nedeniyle yeni, kabineye de girip girmeyecekleri 18 Kasım’da belli olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı görevini yürüten İdris Güllüce’de 2 yıldır sürdürdüğü bakanlık görevine veda edecek. 1 Kasım seçimlerinde listede yer almayan Güllüce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olması da bekleniyor. (MİLLİYET)