Gazete Vatan Logo

Sağlık raporu süresi ne zaman bitiyor? 2023 ilaç raporu süreleri uzadı mı?

Sağlık raporu süresi uzatıldı mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Sürekli ilaç kullanan ve kronik hastalığı olanların kullandığı ilaç raporu 2020 yılından bu yana uygulanıyor. Fahrettin Koca sağlık raporu sürelerinin uzatıldığına dair son açıklamayı yaptı. Peki 2023 ilaç raporu süresi ne kadar oldu? İşte detaylar..

Sağlık raporu süresi ne zaman bitiyor? 2023 ilaç raporu süreleri uzadı mı?

İlaç raporlarının süresinin uzatılmasına dair uygulanma 2020 yılında başlamış ve uygulamaya devam ediliyordu. Sağlık raporu geçerlilik süresi 30 Haziran'da bitiyordu. Ancak Fahrettin Koca son açıklamayla birlikte sağlık raporu geçerlilik süresi uzatıldı.

İLAÇ RAPORU SÜRESİ UZATILDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç rağorlarına dair yeni açıklamada bulundu: ''Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor. Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı.

Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek.''