Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri ve rüyaların anlamları

Rüya tabirleri, insanların rüyalarında gördükleri semboller, imgeler, kişiler ve çeşitli fiziksel özellikleri hayatları bazında yorumlayıp, başlarından geçenlere anlam kazandırması ile popülerlik kazanmış bir olgudur. Günümüzde birçok insan, hayatlarında olmuş ve olacak olaylar ile rüyaların direkt bağlantılı olduğunu düşünür. Bu haberimizde rüya tabirleri ve rüya tabirlerinin ne anlam taşıdığına daha yakından bakacağız.

Rüya tabirleri ve rüyaların anlamları

Rüya Tabirlerinin Çıkış Noktaları ve Özellikleri

Rüya yorumlamaları veya rüya tabirleri, insanoğlunun eski yunandan beri derinden bağlı olduğu ve merak uyandıran bir konudur ve bu konuda hem felsefi, hem dini hem de bilimsel birçok açıklama yapılmış, rüyalar anlamlandırılmaya çalışılmıştır. Rüyalar olağan veya olağandışı olarak yorumlanagelmiştir.

Her zaman görülebilecek sıradan rüyaların, bedenin fiziksel durumu ile yakından ilgisi vardır ve bir amaç, derin bir anlam rüya tabiri yapılırken aranmaz. Bu tür rüyaların kişi tam uyurken veya uyanmak üzereyken oluştuğuna inanılır. Ruhta derin bir iz bırakmadıkları ve çabuk unutuldukları söylenir.

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Olağan dışı rüyalarda ise sembolizm ile yorumlanacak birçok öğe bulunur. Oluşumlarının belli bir amacı ve anlamı vardır. Olağan dışı rüyaların, bedenin fizyolojik ve patolojik durumu ile ilgisiz olduğu söylenirken, gelecek ile ilgili veya gören kişi ile ilgili bilinmeyen ve yorumlanması gereken sembol ve veriler içerdiği söylenir. Gelecekten haber taşıdığına inanılan rüyalar kişiye ve kişinin bilinçaltına özeldir ve bunların bir ürünüdür.

Haberin Devamı

Bu tür rüyaların varlığına inanan insanlar, rüyalardaki mesaj, sembol veya imajların kişinin bilinçaltının veya gelecek haberlerin rüyalarda şekillere büründüğünü düşündükleri için, bu rüyaları anlamlandırmaya çalışmışlardır.

Rüyalar ve anlamları ile ilgili birçok çevreden birçok bilim insanının da yorumlamaları mevcuttur. Nöroloji ile ilgilenen bilim adamları rüyaları daha çok beyin aktiviteleri ile ilişkilendirmiştir.

Psikanaliz yöntemini geliştirmiş Avusturyalı nörolog Sigmund Freud’un 1900 yılında basılan düşlerin yorumu kitabı, rüya yorumlama konusu ile ilgili birçok detaylı bilgi ve ilginç düşünce içerir. Sigmund Freud’a göre rüyalar kişinin dileklerinin gerçekleşmesini sağlıyordur. Normal yaşantımızda, bilinçaltımızın rahatsız olduğu, içten içe kurtulmak istediğimiz ancak kurtulamadığımız durumlardan kendimizi çıkarmaya çalıştığımız bir ortam olarak görür Freud rüyaları. Freud’a göre, rüyalar her zaman rüyayı gören kişinin gerçek olmamış bir dileğinin gerçekleşmesini sağlar ve böylelikle kişi bilinci rahatlamış olur.

Haberin Devamı

Rüya Tabirlerinde Anlam

Yüz yıllar boyu insanoğlu, uğraşılan öğreti ne olursa olsun, rüyaların bilinmez çekiciliğine kapılmış ve uzmanlık alanı ne olursa olsun onu elinden geldiğince yorumlamaya, ondan bir anlam çıkarmaya çalışmıştır. Rüya yorumlamak, kimimiz için belki de günlük yaşantımızın streslerinden ve aklımızı kurcalayan sorunlardan kaçış veya bu sorulara çözüm yollarından biridir. Bu nedenle, rüya tabirlerinin araştırılması, rüya yorumlama ile uğraşılması günümüzde çok popülerdir.

Genelde rüyada görülen ve anlamlandırılamayan nesne veya kişi, internette aratılır ve görülen sonuçlara bakarak, kişi gördüğü rüya ile başından geçen veya geçebileceğini düşündüğü olaylar hakkında bir bağ kurmaya çalışır.

Örneğin, rüyasında kendisine zarar vermeyen ve zehirsiz olduğunu düşünen bir insan, bunun anlamına baktığında maddi bir rahatlık anlamı bulduğu zaman, yeni iş görüşmesine, bir yerden beklediği bir toplu parayı internette veya başka bir ortamdan duyduğu bu anlama bağlayarak istediği şeyin olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünür. Ancak, rüyaların ve içerdiği öğelerin, evrensel bir dile sahip olamayacağını, rüyaların ve içerdiği öğelerin rüyayı gören kişinin iç dünyasına, tecrübelerine, duygu ve düşüncelerine, yıllar boyu geliştirdiği değer yargılarına göre değiştiğini düşünen biri, çok büyük olasılıkla bu yorumlardan uzak duracaktır.

Haberin Devamı