Gazete Vatan Logo

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? Rize İstanbul uçak bileti ne kadar? Rize-Artvin Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık mı?

Rize-Artvin Havalimanı açılıyor! Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak. Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyor. Peki, Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? Rize havalimanı nerede? Rize-Artvin Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık mı? Rize İstanbul uçak bileti ne kadar? İşte detaylar…

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? Rize İstanbul uçak bileti ne kadar? Rize-Artvin Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık mı?

Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor. Rize-Artvin Havalimanı özellikleri açısından önem taşıyor. Havalimanı Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyor. Peki, Rize-Artvin Havalimanı ne zaman açılacak? Rize havalimanı nerede? Rize İstanbul uçak bileti ne kadar? Rize-Artvin Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık mı? İşte detaylar…

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün (14 Mayıs 2022) hizmete açılacak.

RİZE HAVALİMANI NEREDE?

Rize-Artvin Havalimanı Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de bulunuyor. 1000 hektarlık alanda projelendirildi.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ULUSLARARASI GİRİŞ-ÇIKIŞLARA AÇIK MI?

Rize-Artvin Havalimanı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak belirlendi.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ!

3 Nisan 2017'de temeli atılan ve deniz dolgusu üzerine yapılan projede 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı'nın tamamlanması 5 yıl sürdü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

Teknik ve yapım özellikleriyle kendi alanında dünyanın sayılı örnekleri arasında yerini alacak olan Rize-Artvin Havalimanı, yaklaşık 19 futbol sahası büyüklüğünde, bir başka deyişle 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip.

Havalimanının 49 bin metrekaresi, Karadeniz'in coğrafi özelliklerine uyumlu olan 1453 ağaçla yeşillendirildi.

Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağa yolculuğunu, bölgedeki tarihi ve etkileriyle anlatmak üzere Çay Müzesi'ne ve sanatsal objelere yer verilen havalimanında, 448 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke turizmine, ticaretine, üretimine sağlayacağı katkılarla, millete, çevreye, ülke ekonomisine hizmet edecek havalimanı, Doğu Karadeniz, Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak taşımacılık zincirinin aktarma merkezi de olacak.