Gazete Vatan Logo

Referandum öncesi son anket sonuçları açıklandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son dakika gelişmesini duyurdu. Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrının sebebinin yapılan anketlerin yüzde 60'ları görmesinden kaynaklandığını söyledi. Bakan ayrıca dışişleri bakanlarına 'aptalca hareketleriniz bize oy getirdi' dediğini söyledi.

Referandum öncesi son anket sonuçları açıklandı

Referanduma 2 haftadan az bir zaman kaldı. Ardı arkası kesilmeyen anketlere bir de yurt dışındakiler eklendi. Dışişleri Bakanı bu anketlerle ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta'da Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen işadamları ve STK temsilcileri toplantısına katıldı. Toplantıda Ak Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Sait Yüce ile iş dünyasından ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda temsilci hazır bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, 16 Nisan referandumuna ilişkin Avrupa'nın tavrını eleştirdi. Avrupa ülkelerinin 'hayır' çıkması için çok çalıştığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olduklarını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, "Ama ayakları biraz yere basmaya başladı ve sakinleşmeye başladılar. Şimdi kendilerini 16 Nisan sonrasına hazırlamaya başladılar. Neden biliyor musunuz? Çünkü anket yaptırıyorlar ve anketlerde 'evet' oyunun yüzde 60'ın üzerine çıktığını görünce çaresizlik içinde kabul etmeye başladılar. Geçen Brüksel'de dışişleri bakanları toplantısına gittim, oradaki Avrupa'nın belli başlı ülkelerinin dışişleri bakanları 'Ooo yüzde 60'a vardınız bizim anketler böyle söylüyor' dedi. Onlara 'Sayenizde sayenizde, katkılarınız da oldu, aptalca hareketleriniz bize oy getirdi' dedim. Yani bunlar aynı Kılıçdaroğlu gibi içeriğini hiç okumamışlar. İhtiyaç da duymuyorlar. O yüzden içindeki bilgileri bilmeden hep eleştiriyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Londra merkezli teknoloji firması Qriously, yaptığı referandum anketinin sonuçlarını yayınladı. Anket sonuçlarına göre; 'evet' oyları yüzde 61.4'e kadar yükseldi. 'Hayır' oyları ise yüzde 38.6'da takıldı.


MUHARREM İNCE'YE GÖNDERME

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin dün akşam katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmayı hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Dün akşam Muharrem İnce'yi dinlediniz mi? Gördünüz mü? Onlar da okumamışlar. Ne diyor biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı yeni sistemde muhtarlığı kapatacak, bakkalları da kapatacak' diyor. Ahmet Hakan da diyor ki 'Tamam bu kadar olmaz' diyor. 'Şu anayasa kitapçığının içinde neresinde var hadi göster' diyor. Bakıyor Muharrem İnce içinden çıkamıyor ve 'Zaten okusa da millet bunu anlamaz' diyor. Bunlar da çaresizlik içinde ne yapacaklarını şaşırdı. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenlere tavsiyemiz var. Hazmetme kapasitenizi genişletin, hazımsızlıktan çatlayabilirsiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'NİN SİGORTASI'

Bugün Şırnak'ta 3 asremizin şehit olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, PKK terör örgütünün peşini nerede olursa olsun bırakmadıklarını, şehirlerde ve dağlarda inlerine gömmeye devam ettiklerini söyledi.