Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik deprem uyarısı! "Stres transfer etmiş olabilir"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir uyarda bulundu. Kahramanmaraş'ta 7.5 deprem üreten Sürgü fayının kırıldığını söyleyen Prof. Görür, “Sorgun fayı kırılmadı” deyip Adana’ya dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür'den kritik deprem uyarısı! "Stres transfer etmiş olabilir"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayana 11 ilden biri olan ve deprem riski ile karşı karşıya olan Adana ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

"ADANA HAVZASINA DALLANARAK DEVAM EDİYOR"

Görür, kırılmayan Sorgun fayına dikkat çekerek, şu uyarılarda bulundu:

"Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum, ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraş'ta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı, ama onun batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı.

Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle"

Haberin Devamı