Gazete Vatan Logo

Portakalları ağaçta kaldı! Üretici ihtiyacı olanlara dağıttı

Antalya'da portakalları ağaçta kalan üretici, ihtiyaç sahiplerine seslendi. İhtiyacı olanların satamadığı portakalları toplayabileceğini söyledi. İşte Antalya'da ürettiği portakalları satamayan üreticinin ilginç yöntemi...

Portakalları ağaçta kaldı! Üretici ihtiyacı olanlara dağıttı

Antalya'da portakal üreticisi Burak Özdemir satamadığı portakallar için ilginç bir yöntem buldu. Ağaçta kalan portakalları halka açan üretici , ihtiyaç sahiplerinin gelip portakalları toplayabileceğini kaydetti. İşte portakal üretici Burak Özdemir'in açıklamaları...

Antalya’da ailesine ait 2 binin üzerinde portakalı 50 kuruşa satamayan 30 yaşındaki Burak Özdemir, ihtiyaç sahiplerine seslendi: “İhtiyacı olan varsa gelip toplayabilir. Ölmüşlerimin hayrına bedava.”

Aynı zamanda Türkiye şampiyonu ve Avrupa’da derece sahibi enduro motosiklet sporcusu Özdemir, yıllık 150-200 ton arasında ürün aldıklarını, ancak bu yıl kilosu 50 kuruş olmasına karşın portakalları satamadıklarını belirtti: “Kilosu 50 kuruştan satılık tonlarca portakalımız var, alıcı yok. İhtiyacı olan varsa da gelip toplayabilir, ölmüşlerimin hayrına bedava.”

Tarımın durumunu ‘içler acısı’ olarak tanımlayan Özdemir, “Şu anda alıcı bulmakta da zorlanıyoruz. Fakat televizyonu açtığımızda 2 lira, 3 lira, 4 lira gibi fiyatlarla karşı karşıyayız” diyerek üretici fiyatıyla son kullanıcı fiyatı arasındaki uçuruma dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Normalleşme bize yansımadı’

Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizde ihracatın durma noktasına geldiğini hatırlatan Özdemir, normalleşme sürecinin henüz üreticiye yansımadığını vurguladı: “Çiftçiler olarak bunu pek hissedemedik. Ama inşallah bunun gibi pazarlara daha da yayılarak, kendi ürünlerimizi pazarlayarak ülke ekonomisine daha fazla katkısı olur. Çiftçiye bir nebze de olsa can suyu verir diye dua ediyoruz.”